shutterstock 1285364326

Geert Wilders (PVV) : "Open grenezen van Rutte zorgen voor dood en terreur!"

Binnenlanddec 23 2022, 17:40
Afgelopen woensdag zijn twee Syrische broers van 20 en 22 in het Limburgse Stein in de kraag gevat door de Limburgse Politie. Ze worden verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanslag.
Het Openbaar Ministerie melde donderdag dat twee broers van 20 en 22 jaar uit Syrië een aanslag aan het voorbereiden waren. De DSI (Dienst Speciale interventies) heeft de arrestatie uitgevoerd en daarmee wordt ook gelijk de ernst van de zaak duidelijk. De DSI is namelijk een eenheid gespecialiseerd in aanhoudingen van vuurwapengevaarlijke personen maar ook als er een dreiging van terrorisme aan de orde is.
Naar aanleiding van informatie vanuit de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) heeft er een huiszoeking plaatsgevonden. Er zijn geen wapens of explosieven gevonden. Wel zitten beide heren in beperking en mogen daardoor dus geen contact hebben met hun advocaat.
De Arrestatie ging gepaard met een aantal “luide knallen”, zo meldt de Limburger. De twee mannen uit Syrië zijn kort daarna afgevoerd uit hun woning. Bewoners mochten het huis niet uit. Ook zouden er drones en politiehonden ingezet zijn.
Ook vanuit Politiek Den Haag is er gereageerd op de aanhouding van de 2 mannen uit Syrië. Zo meldt Geert Wilders (PVV) via Twitter: “De open grenzen van Rutte zorgen voor dood en terreur. Crimineel beleid. Sluiten die grenzen.”
En daar heeft Geert Wilders natuurlijk wel gelijk in. Getraumatiseerde mensen uit oorlogsgebied importeren is vragen om problemen. Daarnaast hebben we een tekort aan woningen en is al vaker gebleken dat dit soort mensen voor grote overlast zorgen. Dat er in die grote asielinstroom aan mensen ook nog wel eens een terrorist zal zitten is dus ook niet ondenkbaar, zo blijkt nu ook maar weer.
We mogen in ieder geval blij zijn dat de DSI en de AIVD goed gehandeld hebben en er snel bij waren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten