shutterstock 540652045

Gemeente Amsterdam glorieert weer in positieve discriminatie: coulanter met foutgeparkeerde auto's tijdens ramadan

Binnenlandapr 19 2023, 13:00
In Amsterdam blijkt de gemeente tijdens de ramadan coulanter te zijn als het gaat om foutgeparkeerde auto's. Dit leidt tot verontwaardiging bij buurtbewoners en politieke partijen VVD en JA21. Rondom moskeeën in Nieuw-West is het tijdens de ramadan een stuk drukker dan normaal. Om deze reden kijkt de gemeente coulanter naar bezoekers die met de auto komen, zo blijkt uit een mail die een ambtenaar stuurde naar buurtbewoners die klachten hadden meldt het Parool. Dit is weer een sterk staaltje positieve discriminatie vanuit onze hoofdstad. 
Deze aanpak levert echter onvrede op bij omwonenden. Hélène de Bruine, die tussen twee moskeeën in woont, heeft een goede band met de moskeeën en zegt dat zij zelf ook mensen inhuren om het parkeren goed te laten verlopen. Toch is de buurt tijdens het avondgebed minder goed bereikbaar en staan auto's op stoepen of dubbel op de rijbaan. In eerdere jaren waren flats zelfs niet goed bereikbaar voor nood- en hulpdiensten.
In de mail die Hélène de Bruine kreeg, staat dat handhavers tijdens de ramadan enige coulance tonen. Dit leidt tot onduidelijkheid bij bewoners over wie wel een boete krijgt en wie niet, en op grond waarvan. Buurtbewoners zagen gisteravond nog een auto van de gemeente verschijnen, maar het leek er niet op dat er werd gehandhaafd.
Like onze gloednieuwe Facebookpagina: Strijders voor Vrijheid. Samen staan we sterk. Met elkaar, voor elkaar.
Deze gang van zaken heeft ook de aandacht van politieke partijen VVD en JA21 getrokken, die verbaasd zijn over deze coulance. Zij vinden dat iedereen gelijk behandeld moet worden en dat de gemeente geen onderscheid moet maken op basis van religie. JA21 en de VVD stellen hier raadsvragen over aan burgemeester Femke Halsema. Wij hebben ook aan FVD Amsterdam gevraagd wat zij van deze gang van zaken vinden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten