shutterstock 2239585827

Rob Jettens bizarre brandstofplan: Nederlanders aan de bedelstaf voor het klimaat

Politiekapr 19 2023, 12:30
De knettergekke minister Rob Jetten (Klimaat) heeft een nieuw idee om zijn radicaal-linkse agenda op te leggen aan de rest van het land. Dit wil hij doen door gewone Nederlanders aan de bedelstaf te brengen als ze gebruik willen maken van gewone, oude, fossiele brandstoffen.
De D66'er heeft besloten dat 'de natuur' erbij gebaat is als de brandstofprijzen flink omhooggaan én als de belastingen op een nieuw gekochte benzineauto's ook stijgt. Bijkomend 'voordeel' is natuurlijk dat dit de staat bakken met geld oplevert; geld dat D66'ers vervolgens kunnen doneren aan Oekraïne.
Yay!
Benzine en diesel moeten 5 tot 10 cent per liter duurder worden. Volgens Jetten leidt dit er dan toe dat mensen minder kilometers gaan maken. Deels is dat natuurlijk onzin: heel veel mensen moeten gewoon naar familie en werk toe rijden. Die betalen dan dus meer en houden maandelijks minder over. Wat betreft het deel dat het niet kan betalen: die gaat dus gewoon vaker thuis zitten. Zonder iets te doen. Zich te vervelen. Zonder contacten met de buitenwereld, geïsoleerd levend met een lege portemonnee.
Wat betreft de aanschafbelasting op nieuwe benzine- en dieselauto's, die wil Jetten verdubbelen. Dit is natuurlijk totaal geschift, maar wacht! De NOS bericht heel blij dat dit de staat "miljarden euro's [moet] opleveren." Dat wordt dan gebracht als goed nieuws. Nederlanders gaan blut om een auto te kopen, maar hé, Den Haag 'verdient' daar flink aan, dus wat boeit het?!
En dan zijn we er nog niet. Want vanaf 2025 moeten alle zakelijke leaseauto's volledig elektrisch zijn. Let wel, dit zorgt er dus voor dat zakelijke rijders enorm in de problemen kunnen komen en 45 minuten kwijt zijn, onderweg, als hun wagen aan de laadpaal moet omdat de batterij leeg is.
Like onze gloednieuwe Facebookpagina: Strijders voor Vrijheid. Samen staan we sterk. Met elkaar, voor elkaar.
Maar wacht, er is meer. Want hilarisch genoeg is hij van plan om vanaf 2030 vol op het orgel te gaan voor rekeningrijden. Waarom? Nou, omdat de staat dan zo gewend is aan die extra miljarden van benzine en de aanschafbelasting, tja, daar moet een nieuwe bron voor gevonden worden als benzine- en dieselauto's verboden zijn. Dan voer je dus gewoon rekeningrijden in. Zo ontvangt de staat toch nog bakken met geld terwijl de gewone Nederlander of aan de bedelstaf gebracht wordt, of alleen nog maar in de eigen buurt kan reizen.
Dit plan van Jetten is zo geschift dat zelfs René van der Gijp er furieus door is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten