shutterstock 1533483293

Laffe Volkskrant weigert weerwoord van stikstofcriticus Arnout Jaspers

Mediaapr 19 2023, 12:00
De Volkskrant heeft kritiek ontvangen nadat zij weigerden een weerwoord te plaatsen van Arnout Jaspers, auteur van het boek "De Stikstoffuik". Het boek werd in het artikel van De Volkskrant op een merkwaardige manier besproken: er werden vijf citaten uit het boek gelicht waar drie verklaarde tegenstanders hun pijlen op mochten richten. Dit terwijl een bestseller in dat genre normaliter door een wetenschapsredacteur gerecenseerd wordt of middels een interview met de auteur kritisch behandeld wordt. Arnout Jaspers vindt dit een vreemde zaak schrijft hij op Wynia's Week.
In een reactie op het artikel stuurde Jaspers een weerwoord naar de opinieredactie van De Volkskrant, maar deze werd zonder opgaaf van redenen afgewezen. In een standaard afwijzingsmail werd aangegeven dat een stuk alleen voor plaatsing in aanmerking komt als het een aanzet geeft tot een debat, een bijdrage levert aan een lopend debat, een oorspronkelijke zienswijze bevat en inhoudelijk en stilistisch voldoet.
Jaspers vindt dat er een echt debat over stikstof op gang moet komen en staat open voor kritiek op zijn boek, maar vindt het onbegrijpelijk dat De Volkskrant zijn weerwoord weigert te plaatsen. Ook viel het hem op dat De Volkskrantredacteur Jean-Pierre Geelen het boek op Twitter bestempelde als een "zakbijbeltje voor rechtse stikstofontkenners". Als je zo'n opmerking durft te maken dan is het wel erg laf om het weerwoord van Jaspers te weigeren als krant.
Like onze gloednieuwe Facebookpagina: Strijders voor Vrijheid. Samen staan we sterk. Met elkaar, voor elkaar.
Het is niet bekend waarom De Volkskrant het weerwoord van Jaspers heeft geweigerd. Jaspers blijft echter aandringen op een echt debat over stikstof en hoopt dat De Volkskrant hier alsnog aan bijdraagt. Wij denken dat de Volkskrant andere prioriteiten heeft en daarom geen ruimte wilde geven aan dit specifieke debat op dat moment. Met andere prioriteiten bedoelen we dat de Volkskrant de idiote agenda van dit kabinet steunt vol met stikstofwaanzin en klimaatgekte. Daar kunnen ze natuurlijk geen goed onderbouwde tegengeluiden bij gebruiken. Daarom moet Jaspers eigenlijk worden doodgezwegen. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten