shutterstock 2310033351

Haarlemse BVNL slaat alarm: "Snoeihard optreden tegen XR-blokkade in Haarlem!"

Binnenlandapr 10, 10:00
In Haarlem loopt de spanning op nu Extinction Rebellion (XR) aangekondigd heeft vrijdag de N205 te willen blokkeren. BVNL, met raadslid Joey Rademaker voorop, trekt fel van leer tegen deze aankondiging en eist dat burgemeester Wienen de protesten niet alleen stopt, maar keihard ingrijpt tegen deze "klimaathooligans".
Rademaker heeft een duidelijke boodschap voor de burgervader en zijn handhavers: "Niet faciliteren, maar keihard handhaven!" Volgens het raadslid wordt het tijd dat de stad laat zien waar ze voor staat en hij heeft gelijk dat Haarlem niet moet buigen voor de illegale capriolen van een stel vermomde anarchisten.
De acties van XR zijn Rademaker een doorn in het oog, vooral omdat ze herhaaldelijk wegen blokkeren en daarmee honderden agenten van hun belangrijkere taken weghouden. "In plaats van boeven vangen en zichtbaar te zijn in de wijken, zijn agenten nu drukdoende om overal in den lande klimaathooligans van de weg te dragen," stelt hij bitter. Het raadslid heeft een lijst van tien actiepunten samengesteld waarmee hij hoopt toekomstige blokkades te voorkomen en de bestaande snel en effectief te beëindigen.
Enkele van de meer opvallende maatregelen die Rademaker voorstelt, zijn het inzetten van de Mobiele Eenheid met paarden en honden om de blokkeerders te verdrijven, het gebruik van een waterkanon om de weg snel vrij te maken, en het toepassen van een reeks juridische maatregelen zoals de Wet MBVEO om streng op te kunnen treden tegen de ordeverstoorders.
Rademaker wil ook dat de kosten die worden gemaakt om de blokkades op te heffen, verhaald worden op gearresteerde demonstranten en op XR zelf. Rademaker heeft gelijk laat de XR hooligans maar voelen wat hun acties kosten.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Met de klok die tikt, bereidt Haarlem zich voor op een confrontatie die meer zal zijn dan een gewone protestdag. Het is een test voor zowel de stad en als haar leiderschap, waarbij de vraag centraal staat: handhaven of faciliteren?
Word lid van onze Nieuwsbrief, gratis en voor niets, om CENSUUR van het KARTEL tegen te zijn. Ze willen ons ten koste van alles slopen. Maar als je lid wordt van onze gratis Nieuwsbrief kunnen we jou ALTIJD bereiken!

Word lid van de DDS Nieuwsbrief!

* indicates required
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten