portraitfactorynl tweede kamer 135

Linkse partijen pislink op BBB wegens tegenstemming minimumloonverhoging: "Verschrikkelijk foute keuze!"

Politiekapr 10, 9:00
BBB heeft de woede van de linkse kerk op hun hals gehaald. De partij stemt in de Senaat tegen het voorstel voor het verhogen van het minimumloon, wat tegen het zere been is van Timmermans en de andere linkse boos-mensen die natuurlijk weer moord en brand spreken over verkiezingsbeloftes die worden gebruikt.
Het voorstel om het wettelijk minimumloon en de daaraan gekoppelde uitkeringen met 1,2 procent extra te verhogen, werd vorige maand met een ruime meerderheid aangenomen in de Tweede Kamer, mede dankzij steun van de PVV. Maar de partijen die toen tegen stemden, waaronder ook BBB, hebben samen wél een meerderheid in de Eerste Kamer en dus is het hele plan van de baan.
BBB sprak eerder al de vrees uit dat een verdere stijging van het minimumloon ondernemers op te hoge kosten jaagt en banen in gevaar kan brengen. Ook wees de partij op de hoge kosten voor de schatkist als gevolg van de meestijgende uitkeringen. Logische verklaring dus!
De partij schrijft op X/Twitter: “Ons standpunt: Eenvoudiger belastingstelsel om werken te laten lonen, niet nog meer lasten op ondernemers. Aannames over dat BBB de AOW wil ontkoppelen van minimumloon kloppen niet.”
GroenLinks-PvdA-Kamerlid Tom van der Lee noemt de aangekondigde tegenstem van BBB "een verschrikkelijk foute keuze". Hij vindt het een schande dat de partij daarmee de laagstbetaalde mensen "plotseling met een fors koopkrachtverlies opzadelt".
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Het minimumloon is de afgelopen jaren sowieso al flink gestegen, ook bovenop de reguliere correctie voor de inflatie. Desondanks komen veel mensen met laagbetaalde banen nog altijd honderden euro's per maand tekort, maar om nou dit allemaal op de rekening van BBB te zetten is ook een beetje overdreven natuurlijk. Het verhogen van het minimumloon gaat deze problemen écht niet in een klap oplossen.
Word lid van onze Nieuwsbrief, gratis en voor niets, om CENSUUR van het KARTEL tegen te zijn. Ze willen ons ten koste van alles slopen. Maar als je lid wordt van onze gratis Nieuwsbrief kunnen we jou ALTIJD bereiken!

Word lid van de DDS Nieuwsbrief!

* indicates required
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten