shutterstock 2186227729

Huidige generatie kinderen fysiek in crisis: Gezondheidsgoeroe wijst naar passieve ouders

Binnenlanddec 08 2023, 11:00
Het is een zorgwekkende trend die iedereen die het welzijn van onze kinderen aan het hart gaat, zou moeten alarmeren: zwemleraren sloegen gisteren in het AD alarm over de erbarmelijke fysieke staat van onze jeugd. Kinderen die niet eens fit genoeg zijn om een zwemles vol te houden, raken uitgeput bij de geringste inspanning. Dit is niet zomaar een probleem; dit is een crisis. En wie is er verantwoordelijk voor? De ouders!
Gezondheidsgoeroe Dennis van Leeuwen spreekt vandaag in het AD harde woorden over de huidige staat van onze kinderen. Met een overdaad aan suikerrijke troep en een gebrek aan beweging, worden onze kinderen opgevoed tot niets meer dan digitale zombies. Deze generatie kinderen groeit op in een wereld waar gemak en luiheid de norm zijn geworden, en dat is een direct gevolg van de opvoeding die ze krijgen.
Het is tijd dat ouders hun verantwoordelijkheid nemen. Het is niet genoeg om je kinderen naar school te brengen en te hopen dat ze op een dag vanzelf fit en gezond zullen zijn. Het is essentieel dat ouders de leiding nemen en hun kinderen stimuleren om te bewegen. Laat ze op de fiets naar school gaan, weer of geen weer, en zeker niet op een e-bike. Het is toch belachelijk dat middelbare scholieren op de e-bike naar school gaan? Gebruik de trap in plaats van de lift. Moedig buiten spelen aan, zonder mobiele telefoons.
Deze passieve houding van ouders is niet alleen schadelijk voor de fysieke gezondheid van kinderen, maar ook voor hun mentale welzijn. Het is een feit dat fysieke activiteit cruciaal is voor de ontwikkeling van een kind, zowel lichamelijk als geestelijk. Het is aan de ouders om een voorbeeld te stellen, hun kinderen uit te dagen en ze te motiveren.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
We moeten terug naar de basis, naar een tijd waarin buiten spelen, fietsen en gewoon kind zijn de norm was. Ouders, het is tijd om op te staan en actie te ondernemen. Jullie zijn de sleutel tot het creëren van een gezondere, actievere generatie. Laat de gameconsoles en mobiele telefoons achterwege, geef je kind een bal en stuur ze naar buiten. Zo niet, dan laten we een hele generatie in de steek. De toekomst van onze kinderen staat op het spel. Het is nu of nooit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten