6709504391 a4be3f0685 c

Migratie draagt fors bij aan woningtekort: Een onacceptabele last voor Nederlanders

Binnenlandjul 12 2023, 15:00
Het nieuws over het stijgende woningtekort in Nederland heeft de vlam in de pan doen slaan. Uit een onderzoek dat minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, blijkt dat het tekort aan woningen voornamelijk te wijten is aan de toenemende migratie. Dit betekent dat er in de komende jaren aanzienlijk meer huizen moeten worden gebouwd dan eerder voorspeld. Het kabinet Rutte IV, dat er al vanuit ging dat er 900.000 nieuwe woningen nodig waren tot 2030, moet nu de bittere pil slikken dat dit aantal zal stijgen tot maar liefst 980.000, volgens ABF Research schrijft het AD.
Het is onaanvaardbaar dat het aantal huishoudens veel sneller groeit dan eerder werd verwacht, wat resulteert in een nog groter woningtekort. Nederlandse burgers worden geconfronteerd met een enorme last, terwijl zij recht hebben op een fatsoenlijk dak boven hun hoofd. Het is duidelijk dat er onmiddellijk actie moet worden ondernomen om deze problematische situatie aan te pakken.
Het is ronduit absurd dat de grenzen nog steeds openstaan voor migratie, terwijl ons eigen volk wordt verwaarloosd. PVV senator Alexander van Hattem heeft terecht getwitterd dat de grenzen per direct moeten worden gesloten en dat er een asielstop moet worden ingevoerd. Het is hoog tijd dat onze overheid prioriteit geeft aan de behoeften van haar eigen burgers en stopt met het in de steek laten van haar verantwoordelijkheden. Dweilen met de kraan open gaat niet.
Het falen van Rutte IV om het migratievraagstuk serieus aan te pakken, heeft verstrekkende gevolgen voor de gehele samenleving. De druk op de woningmarkt neemt toe, waardoor de huizenprijzen stijgen en starters geen kans krijgen om een betaalbare woning te vinden. Jonge gezinnen worden gedwongen om in overvolle huizen te leven of voor onbepaalde tijd bij hun ouders in te trekken. Deze schrijnende situatie is het directe gevolg van het lakse immigratiebeleid en het ontbreken van een daadkrachtige aanpak. Een nieuw kabinet staat een zware opdracht te wachten om dit recht te trekken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten