shutterstock 1903216735

Mythe ontkracht Nederlander woont veel kleiner dan gedacht

Binnenlanddec 01 2022, 13:00
De gemiddelde Nederlander heeft een woonoppervlakte van 53 vierkante meter. Jarenlang dacht men dat dit veel groter was. Er is dus een mythe ontkracht.
Volgens de Volkskrant heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vorige maand ontdekt dat het in een eerder onderzoek 12 vierkante meters te veel had berekend. In 2018 heeft het CBS gepubliceerd dat de woonoppervlakte in 2017 gemiddeld 65 vierkante meter per persoon bedroeg. Deze cijfers werden gebruikt om erop te wijzen dat Nederlanders op te grote voet wonen in vergelijking met andere Europeanen. Dit was het argument om kleiner te gaan bouwen. De Nederlanders zijn dus om valse voorwendselen voorgelogen. 
Dit is niet de eerste keer dat het CBS haar cijfers moet rectificeren. Een huishouden met bijvoorbeeld vier personen bleek slechts één keer te zijn meegenomen bij het berekenen van het gemiddelde, in plaats van dat werd gerekend met vier afzonderlijke personen. Dit overheidsinstituut heeft flink aan vertrouwen ingeboet. Alle cijfers kun je dus met een korreltje zout nemen als alles over één kam wordt geschoren.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Met onjuiste cijfers worden wel verkiezingsprogramma's gemaakt met idiote voorstellen. Zo presteerde D66 Amsterdam het om in haar verkiezingsprogramma te laten opnemen dat een alleenstaande nog maximaal op 52 vierkante meter mag wonen. De alleenstaande zou dan anders een slaapkamer moeten verhuren of moeten verhuizen. Door verkeerde cijfers krijg je dus achterlijke communistische voorstellen. Voordat je het weet gooit men alleenstaande ouderen in een container. De communistische gemeente Amsterdam zegt dan: “Beste bejaarde, in het huis waar u nu woont kan ook een gezin met 3 kinderen wonen. Hier is de sleutel van uw container woning verderop. De verhuizers komen morgen. Veel plezier!”
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten