Natuurbeheer anno 2022: te veel reeën worden doodgereden dus moeten we meer doodSCHIETEN

Natuurbeheer anno 2022: te veel reeën worden doodgereden dus moeten we meer doodSCHIETEN

Het gaat heel goed met de reeën in Flevoland. Zo goed, dat er steeds meer helaas onder een auto terechtkomen. Triest natuurlijk, maar Staatsbos'beheer' heeft een geweldige oplossing bedacht: om te voorkomen dat de reeën worden doodgereden moeten ze gewoon worden doodgeschoten. Veel praktischer!

Je wordt er misselijk van. Gaat het eindelijk goed met een diersoort in Nederland, dan roept Staatsbos'beheer' dat de dieren afgeslacht moeten worden. In Flevoland zijn er namelijk "te veel" reeën, vinden de bosambtenaren. Hoe ze dat weten? Nou, omdat er nogal wat onoplettende reeën dood worden gereden tegenwoordig.

"In de praktijk zullen het er meer zijn, want niet alle aanrijdingen worden gemeld en gewonde dieren kunnen terug het bos in strompelen en buiten het zicht sterven," aldus een woordvoerder tegen de NOS.

Ah ja. Dus er gaan te veel reeën dood en daarom moeten we er meer afschieten. Klink volstrekt logisch.

Totaal gestoord natuurlijk, maar wacht, het wordt nóg erger. Want volgens een boswachter zijn er niet meer reeën dan ooit tevoren, maar komt het leefgebied van reeën in de knel door de groei van steden als Almere. Ze hebben gewoon geen plek meer, verhuizen, proberen elders te leven... maar worden dan kapotgereden als ze een snelweg over proberen te steken.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Normaal gesproken ben ik geen fan van een club als de Partij voor de Dieren, maar hier is die partij natuurlijk meer dan nodig. Want dit is totale gekkigheid.

Lees meer over:
natuur Almere Flevoland

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties