2022 10 31

Nederland is een nieuw soort weerbericht rijker: Het energieweerbericht!

Binnenlandokt 31 2022, 12:30
De dag dat de netbeheerder of de staat gaat bepalen wanneer jouw wasmachine of vaatwasser draaien mag nadert snel. Het energieweerbericht geeft ons dat te denken. Vanaf vandaag wordt er op maandag voor elke week een energieweerbericht gemaakt.
Met het energieweerbericht kunnen kijkers informatie en tips krijgen om hun energieverbruik te verlagen. Dat klinkt heel nobel. ''Stel dat het bijvoorbeeld dinsdag bewolkt is en weinig waait, dan kunnen mensen het advies krijgen die dag niet hun was te draaien of hun auto op te laden. Want als gevolg van het weer is er weinig duurzame energie beschikbaar. Als woensdag de zon wel schijnt en het waait, dan is er veel meer energie beschikbaar voor bijvoorbeeld de was en de auto opladen,'' schrijft de NOS opgetogen. 
"Als je zo op een slim moment elektriciteit gebruikt, hoef je namelijk minder gascentrales in te zetten om voldoende elektriciteit te produceren. Dit kan heel erg schelen", zegt Olof van der Gaag van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE). Met deze instelling is het wachten op een blackout. Het is bezopen dat je een energievoorziening denkt op te bouwen op een onberekenbaar wisselend aanbod zonder enige vraagsturing. Dit kan uitdraaien op een catastrofe.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!  
Helga van Leur heeft ook een nieuwe baan gevonden. Zij presenteert namelijk elke week het energieweerbericht. Hopelijk trekken ze ook snel de eco-communist Gerrit Hiemstra aan. Dan zijn wij ook eindelijk van hem verlost met zijn klimaatgekwezel op de nationale tv. Het energieweerbericht hoopt elke week honderdduizenden mensen te trekken. Er zal vast naar gekeken worden door klimaatgekkies.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten