screen shot 2022 09 07 at 14

De EU Commissie betaalde 320 miljoen euro aan bedrijf waar echtgenoot Von der Leyen commissaris is

EUokt 31 2022, 13:30
Het gerucht van belangenverstrengeling gaat al langer als het om Ursula von der Leyen gaat. Zij schijnt goed voor haar naasten te zorgen. De Italiaanse krant Corriere Del Veneto meldt dat de Europese Commissie 320 miljoen euro aan een bedrijf waar de echtgenoot Von Der Leyen in de raad van commissarissen zit, heeft betaald.
Deze zaak heeft tot een rel geleid in Italië, waar het de afgelopen dagen breed werd uitgemeten door de pers. De zaak in kwestie houdt immers verband met een mogelijk belangenverstrengeling waarbij Von Der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, rechtstreeks betrokken is. De Italiaanse krant Corriere Del Veneto meldt dat het gentherapiecentrum van de Universiteit van Padua, Italië, een financiering van 320 miljoen euro ontvangen van de Europese Unie voor de ontwikkeling van Messenger-RNA-technologie. Saillant detail daaraan is dat de echtgenoot van Von Der Leyen, Heiko Von Der Leyen, lid is van de raad van commissarissen van dit centrum, wat suggereert dat er inderdaad sprake is van belangenverstrengeling.
Rosario Rizzuto, professor en voormalig rector aan deze universiteit heeft deze informatie onthult. "De publieke en private instellingen die deelnemen aan dit project hebben hun vertegenwoordigers gekozen in de raad van bestuur uit de stichting (centrum) en het Orgenesis-laboratorium (geleid door Heiko Von Der Leyen) heeft Heiko Von Der Leyen voorgesteld," zei hij. Hier ontstaat dus een belangenconflict. Rizzuto voegt eraan toe: "Hij (Heiko Von Der Leyen) is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen die regelmatig het gedrag en het werk van de Raad van Bestuur evalueert, die verantwoordelijk is voor het beheer van het onderzoekscentrum en de operationele beslissingen die ik leid."
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Dit zaakje stinkt en moet natuurlijk nader onderzocht worden. Als dit echt waar is dan moet dit de kop kosten van Ursula von der Leyen. Het imago van de voorzitter van de Europese Commissie is door dit bericht nog verder beschadigd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten