bedroom 416062 340

Wat zijn de meest sfeervolle groene slaapkamer ideeën? 

Economieokt 31 2022, 15:30
Voor sfeervolle groene slaapkamer ideeën die van je slaapruimte een groene oase maken, hoef je alleen maar uit het raam te kijken. Er is immers een hele natuurlijke wereld vol groene inspiratie, van tropische regenwouden tot cottage gardens. Maar als je het een beetje wilt beperken, hebben we een selectie van prachtige slaapkamerideeën verzameld die de favoriete kleur van Moeder Aarde omarmen. Met de volgende manieren kun je je slaapvertrek dus zeer trendy maken door simpelweg de groene kleur terug te laten komen in de ruimte!
Hang een wandtapijt op
Als je op zoek bent naar ideeën voor hoofdeindes, dan is wandtapijt een lieveling van de hedendaagse designwereld. Dit is namelijk bedreven in het creëren van een gelaagde look met precies de juiste hoeveelheid patroon. Hoewel de populariteit van wandtapijten overal in huis enorm is gestegen, is het nergens zo nuttig als in de slaapkamer. Om de groene trend toe te passen, moet je uiteraard kiezen voor een wandtapijt waarin deze kleur verwerkt is.
Gebruik smaragdgroene accenten
Voor gedurfde types is het schilderen van de muren in een diepe schaduw van smaragd een luxe manier om groen in de slaapkamer te brengen. Als je een juwelendoos-esthetiek wilt creëren met een beetje minder drama, gebruik dan in plaats daarvan de kleur als accent in het hele schema. In dit grijze slaapkameridee bieden smaragdgroene gordijnen en kussens een royale portie kleur, terwijl dezelfde tint zich ook een weg baant rond op de natuur geïnspireerd behang en bedspreien.
Mix groen en wit
Om je groene kleuren zo mooi mogelijk te houden, combineer ze met wit. Veel van het patroonbehang en textiel in dit artikel brengen de kleuren samen, maar wees ook niet bang om te blokken in meerdere kleuren te gebruiken in je slaapkamer. Zelfs bij het kiezen van een lease auto voor de ondernemers zou je voor deze tinten te kunnen kiezen. Wit en groen is namelijk een prachtige combinatie.
Combineer groen en hout
Terwijl het matchen met wit helpt om de dingen licht te houden, combineer je complementaire tinten groen en hout voor een rustgevend schema, perfect voor downtime voor het slapengaan. Deze combinatie werkt het beste met tinten groen die al een beetje geel of blauw in zich hebben.
Ga voor munt
Als je droomt van een verfrissende zeebries, overweeg dan om een ​​vleugje blauw toe te voegen aan een groen slaapkamerkleurenschema. Mintgroen, dat leunt naar het koelere einde van het spectrum van groen, is een verlevendigende keuze die een zuivere kijk biedt op natuurlijke kleuren - meer verborgen lagune dan betoverd bos.
Contrasteer groen met rood
Hoewel de complementaire kleuren van groen kunnen zorgen voor uitstekende uiterlijk, wees niet bang om te contrasteren - en doe het direct dramatisch. Rode accenten rond een groen-leidende kamer bieden niet alleen een pittige onderbreking van een monochromatisch schema, maar ploeteren in romantiek en voegen een vleugje sprookjesachtige magie toe. Je kunt bijvoorbeeld een rood bedframe kopen, terwijl de wanden juist een groene tint hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten