shutterstock 1800261811

Nederlandse dermatologen zien meer huidklachten door mondkapjes: "Het maakt bestaande klachten erger"

Binnenlandfeb 20 2022, 13:30
Door de mondkapjesplicht zien dermatologen meer mensen met huidklachten rondom de mond. Mensen die al een gevoelige huid hebben lopen risico op meer klachten. Bepaalde huidklachten spelen normaal gesproken vooral in de winter, maar door mondkapjesplicht spelen ze ook in de zomer.
Dermatoloog Menno Gaastra zegt in een gesprek met EenVandaag dat hij en zijn team iedere week tien tot vijftien nieuwe patiënten ontvangen met problemen die komen door het dragen van een mondkapje. Met name mensen met een gevoelige huid ontwikkelen huidklachten rondom de mond door het velen dragen van een mondkapje. Een voorbeeld hiervan is het krijgen van puistjes na het dragen van een mondkapje.
"Voor de pandemie speelden dit soort klachten vooral in de winter, maar we zagen ze het afgelopen jaar ook veel in de zomer. Maar het staat vast dat een groep patiënten hier waarschijnlijk niet zou komen als het mondkapje er niet was"
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Met name de medische mondkapjes verergeren mensen die al kampen met huidproblemen. Door de slechte pasvorm of het feit dat een mondkapje te strak zit wordt de huid beschadigd: "Dat zijn de bekende mondkapjes die je in de supermarkt koopt. Die zijn van hard materiaal en hebben vaak niet de beste pasvorm. Dat gaat schuren aan de huid en dan kan eczeem optreden."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten