Pim Fortuyn was en is een held. Afbeelding gemaakt met ChatGPT van OpenAI

Oude video van Pim Fortuyn gaat viraal: “Ik wil dit land behouden”

Binnenland06 mei , 18:00
Soms duikt er een video op die je niet meer loslaat. Een fragment uit een andere tijd — en toch actueler dan alles wat vandaag op televisie te zien is. Dat gebeurde deze week, toen een korte video van Pim Fortuyn van meer dan twintig jaar geleden weer de ronde deed op sociale media. Zijn woorden, zijn bezieling, zijn waarschuwing: ze snijden dwars door het hedendaagse politieke rookgordijn heen.
In de video — gefilmd vlak voor zijn moord in 2002 — neemt Fortuyn het op voor iets wat inmiddels zeldzaam is geworden in de Nederlandse politiek: liefde voor je land. Trots op je cultuur. En de moed om die te verdedigen.
“Kijk, wat ik dus wil, en dat schijnt érg rechts te zijn volgens de linkse kerk, dat is wat hier in eeuwen is opgebouwd — niet in een paar decennia even door de goot wegspoelen. Ik wil dit land behouden.”
Een simpele, eerlijke wens. En toch werd hij erom verguisd. Weggezet als gevaarlijk, als extremist, als iemand die “verdeelde”. Maar wie goed luistert, hoort het tegenovergestelde. Fortuyn wilde samenhang. Beschaving. Nationale continuïteit. En hij zag haar verdwijnen — in razend tempo.

Cultureel recht op behoud

Fortuyn maakte duidelijk wat velen toen al voelden, en nu steeds meer mensen wéten:
“Ik zeg dus dat de mensen die hier eeuwen wonen met hun cultuur, die hebben niet juridisch meer rechten. Dat kan niet. Maar cultureel hebben ze wel het recht om het land te houden dat ze hebben. Wat is daar mis aan?”
Wat is daar mis aan? Dat is de vraag die Nederland zich al twintig jaar weigert te stellen. Want in plaats van die culturele verbondenheid te beschermen, is het land steeds verder uit handen gegeven. Aan massa-immigratie. Aan woke-indoctrinatie. Aan Europese bureaucraten. Aan mensen die de normen en waarden van deze samenleving niet omarmen — maar gebruiken, ondermijnen of vervangen.
🛑 Fortuyns strijd leeft voort — DDS houdt hem levend Bij DDS vechten wij voor diezelfde kernwaarden. Voor het behoud van Nederland, voor het recht om ons thuis te voelen in eigen land. Steun ons via BackMe of via Liberty Media | NL95RABO0159098327. Zo blijft de stem van Fortuyn weerklinken.

“Het is mijn land. Bedenk het even.”

De video eindigt met een uitspraak die nu, in 2025, nóg krachtiger binnenkomt dan toen:
“Het is wel van oorsprong mijn land, bedenk het even. Wij moeten de gasten, in ons land, het land, het huis niet laten overnemen. Dáár gaat het om.”
En dáár gaat het nog steeds om. We zijn inmiddels tientallen jaren verder, en alles waar Fortuyn voor waarschuwde is werkelijkheid geworden. De islamisering van Nederlandse wijken. Het wegcijferen van nationale tradities. De overbelasting van het sociale stelsel. En een politieke elite die de macht liever deelt met Brussel en NGO’s dan met de eigen bevolking.
En toch... is er hoop. Want zolang we deze beelden nog bekijken. Zolang we luisteren. Zolang we wéten waar het fout ging, en waarom. Dan is het nog niet voorbij.
📢 Geef Fortuyns boodschap een toekomst Word donateur van DDS. Help ons zijn strijd voort te zetten. Met €15 per maand help je ons elke dag video’s maken die het verschil maken. Met €10 steun je onze podcast waarin Fortuyns erfenis centraal staat. Via BackMe of via Liberty Media | NL95RABO0159098327.
Fortuyn is dood, maar zijn woorden leven. En ze zijn luider dan ooit. Want wie toen de waarheid sprak, wordt nu bevestigd. Het enige wat nog telt, is wat wij er vandaag mee doen. Behouden of verliezen — de keuze is aan ons.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten