Realistische conducteur waarschuwt treinreizigers voor Mediterrane zakenrollers die in Nederland komen 'stropen'

Realistische conducteur waarschuwt treinreizigers voor Mediterrane zakenrollers die in Nederland komen 'stropen'

Een conducteur van de Nederlandse Spoorwegen (NS) is in opspraak geraakt nadat hij waarschuwde voor zakkenrollers via de intercom, maar daaraan toe voegde dat het ging om "Mediterrane types" die in Nederland komen "stropen". Het opmerking van de conducteur is ervaren als stigmatiserend en onnodig beledigend.

Het Flevolandse Statenlid Hicham Ismaili Alaoui zat ook in de trein en hij klaagde direct via Twitter bij NS Online samen met andere passagiers. Veel passagiers met een Mediterraanse uiterlijk/afkomst voelde zich beledigd door de opmerkingen. "Het is onnodig grievend", stelt de GroenLinks afsplitser Alaoui. NS Online heeft erkend dat het gedrag van de conducteur ongepast was, een medewerker schreef: "Ik ben geschrokken van de berichten hierover" en dat de klachten intern door de NS worden opgepakt.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden

Deze opmerkingen zijn niet van de lucht. Dit soort opmerkingen zullen steeds vaker worden gemaakt zolang de overheid blijft wegkijken voor criminele Mediterrane types die Nederland zien als wingewest. Deze criminele Mediterrane types willen alleen maar profiteren van onze sociale voorzieningen. Voor de rest gedragen zij zich als parasieten door zich rovend en gewelddadig door ons land voort te bewegen. De constatering van deze conducteur getuigt van realisme. De mensen die zich aangesproken voelen moeten geen huiliehuilie doen. Zij weten dondersgoed dat als zij zich aan de wet houden zij van harte welkom zijn in onze treinen, ongeacht hun uiterlijk of afkomst. Deze gespeelde gekwetstheid is nergens voor nodig en ontzettend hypocriet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties