shutterstock 1272511225

Man steekt met priem zes mensen neer in treinstation Parijs

Buitenlandjan 11 2023, 11:30
Woensdagochtend rond 6:45 uur heeft een man zes mensen neergestoken in het Parijse treinstation Gare du Nord. Volgens getuigen viel de verdachte voorbijgangers met een priem aan. De politie was snel ter plaatse en heeft de verdachte onschadelijk gemaakt door hem neer te schieten. De verdachte is ernstig gewond naar een ziekenhuis gebracht. Zijn motieven zijn nog onbekend.
De slachtoffers zouden gelukkig slechts lichtgewond zijn. Ooggetuige Jaffar vertelde aan Le Parisien dat een van de slachtoffers aangevallen werd bij een trap naar de metro. "Het geschreeuw drong niet direct tot me door, het was een heel verwarrende situatie. Mensen begonnen te rennen en conducteurs schreeuwden tegen reizigers dat ze de trein in moesten gaan." De politie heeft de situatie snel onder controle gebracht en heeft de reizigers gevraagd het station te verlaten.
Het incident heeft veel opschudding veroorzaakt en het treinstation is tijdelijk gesloten terwijl de politie de zaak onderzoekt. De autoriteiten hebben iedereen opgeroepen om rustig te blijven en eventuele informatie over het incident te delen met de politie. De situatie is momenteel onder controle en er is geen gevaar voor de omgeving.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden
De Telegraaf meldt dat de minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmarin, de politiechef Laurent Nuñez en de Parijse burgemeester Anne Hidalgo naar het station zijn gegaan om poolshoogte te nemen. Minister Gérald Darmarin heeft de snelle en moedige reactie van de politie geprezen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten