2023 01 11 1

Goed nieuws! Klimaatverandering in Saudi-Arabië maakt van de woestijn een groene vlakte

Midden-Oostenjan 11 2023, 10:30
Wat er nu in Saudi-Arabië gebeurt laat zien dat klimaatverandering niet altijd negatief hoeft te zijn. In sommige gevallen kan het leiden tot veranderingen in het milieu die de biodiversiteit of de landbouwproductiviteit kunnen verbeteren. In het geval van Saudi-Arabië kan het voorval van regenval en groene bergen een positief effect hebben op de vegetatie en de ecosystemen in deze gebieden.
Het is wel belangrijk om te bedenken dat deze positieve effecten vaak lokaal zijn, en dat de negatieve gevolgen van klimaatverandering in veel gevallen veel groter en ernstiger zijn, zoals overstromingen, droogte, en stijging van de zeespiegel. Gelukkig kan de mens daarop inspelen door zich aan te passen. De mensheid past zich al eeuwen aan de leefomstandigheden die ontstaan door klimaat verandering.
De mensheid gaat zich aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering, die al steeds duidelijker zichtbaar zijn in veel delen van de wereld. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, zoals het aanpassen van landbouwmethoden, waterbeheer, weerbestendige infrastructuur bouwen, kustbescherming, en het verminderen van de kwetsbaarheid van steden en kwetsbare groepen van mensen. De mens is innovatief genoeg om elke soort van klimaatverandering de baas te kunnen zijn.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het klimaat is geen thermostaat waar de mens aan kan draaien om het weer naar wens aan te passen. Het klimaat is een complex systeem dat beïnvloed wordt door veel factoren, zoals de zon, oceanen, wolken, vegetatie, en de atmosfeer. Het is grappig om op te merken dat de islamitische gemeenschap er een heel ander gevolg aan verbindt. Zij maken de koppeling met de Dag des Oordeels. Volgens een overlevering van de profeet Mohammed zijn er verschillende tekenen dat die dag eraan komt. Dat 'het land van de Arabieren' terug zou gaan naar veel groen en rivieren, zoals het ooit was, is daar één van. Dit is goed nieuws voor mens, dier en natuur. Klimaatverandering hoeft niet altijd slecht te zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten