shutterstock 1173152773

Vermoedens van drugslab na enorme explosie in Rotterdam: 34-jarige huurder gearresteerd

Binnenlandfeb 04 , 21:00
Een verwoestende explosie trof maandagavond een wooncomplex in Rotterdam en roept nu vermoedens op van een mogelijk drugslab. De politie heeft een 34-jarige Rotterdammer, tevens de huurder van het pand en de oom van een van de slachtoffers, gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de productie van verdovende middelen. In het puin van het getroffen pand zijn diverse aanwijzingen gevonden die wijzen op de mogelijke aanwezigheid van een drugslab, zo meldt de politie.
Zijn aanwezigheid kort voor de explosie met zijn neefje en een vriend roept vragen op, vooral gezien zijn bewering niets te weten over de oorzaak. Opmerkelijk is ook dat hij twee dagen na het incident zelf door de afzetting brak en het stoffelijk overschot van een slachtoffer onder het puin vandaan haalde.
De ontdekking van jerrycans met mogelijk verdachte stoffen, waaronder aceton en zoutzuur, voedt de vermoedens van een drugslab. Het lijkt er sterk op dat er pogingen zijn ondernomen om met bewijsmateriaal te knoeien. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen zullen volgen, terwijl het onderzoek naar de precieze rol van de verdachte bij de explosie nog gaande is.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we klaar met ALLE kartelspelletjes. Het is tijd voor een Realistisch en Conservatief kabinet. Niet overmorgen. Niet volgende week. Maar VANDAAG. Denk jij. daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons elke dag weer te pleiten voor een rechts kabinet dat ons land rédt!
De zoektocht naar overlevenden werd eerder deze week tijdelijk onderbroken vanwege de ontdekking van lekkende vaten. Nadat de brandweer metingen had uitgevoerd, werd er besloten dat het veilig was om door te gaan met het opruimen. Tot vanochtend waren de hulpdiensten intensief bezig met het creëren van een 'veilige situatie' om de lichamen van de drie slachtoffers te bergen, zo meldt de politie. Het onderzoek naar de oorzaak van de explosie en brand is momenteel in volle gang.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten