Wat een drama in Nederland gemeenteland, nu al 46 colleges met alleen mannelijke wethouders

Wat een drama in Nederland gemeenteland, nu al 46 colleges met alleen mannelijke wethouders

Wat een ramp nu blijkt dat er 46 colleges zijn geïnstalleerd bestaand uit alleen mannelijke wethouders. De gendergekkies slaan helemaal op tilt. Het werkelijke 'probleem' is dat veel vrouwen gewoon niet politiek actief willen worden.

In 154 gemeenten waar de nieuwe colleges van burgemeester en wethouders zijn geïnstalleerd, zijn er 46 colleges met alleen mannelijke wethouders. Van de in totaal 601 wethouders zijn er 164 vrouw. Dat komt neer op zo’n 27 procent. Dit doet de politicoloog Liza Mügge van de Universiteit van Amsterdam vandaag in het AD wanhopen. ,,Het laat zien dat politiek een gedeelde verantwoordelijkheid is. Uit onderzoek blijkt dat je besluitvorming beter niet alleen aan witte mannen kunt overlaten, maar dat er meer discussie ontstaat als teams gemengd zijn. En dat levert betere resultaten op.’’ Aha daar komt de aap uit de mouw het heeft dus eigenlijk niks met geslacht te maken maar met huidskleur. Blanke mannen moeten eigenlijk uit de colleges worden geweerd. Wanneer stopt dit institutioneel blank racisme aan de universiteit een keer?

Ebru Umar zegt het ook vrouwen willen zelf niet aan de knoppen zitten aan de collegetafel. Vrouwen willen zelf niet politiek meedoen. Kirsten Verdel kan dan wel krokodillentranen gaan huilen maar de vrouwen doen het echt zelf. Hierbij dus een uitnodiging aan alle vrouwen van Nederland met politieke interesse wordt politiek actief.

De beste mensen moeten in een college van burgemeester en wethouders plaatsnemen. Hierbij moet het om kwaliteit gaan en niet om kwantiteit (geslacht, etniciteit of geaardheid). Deze gendergekte slaat door. Het helpt zeker niet om een land goed te besturen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties