Handen uit de mouwen de VVD wil dat er snel twee kerncentrales worden aangelegd

Handen uit de mouwen de VVD wil dat er snel twee kerncentrales worden aangelegd

Politiekmei 27, 9:54
De VVD wil tijdens het Hemelvaartsweekend positief in het nieuws komen. De spindoctors hebben overuren gemaakt en opeens wisten ze het. 'De VVD wil dat er snel twee kerncentrales worden bijgebouwd in Nederland.' De VVD doet er alles aan om goed te kunnen scoren in de peilingen.
De VVD wil dat het kabinet nog dit jaar de locaties aanwijst waar de twee nieuwe kerncentrales moeten worden gebouwd. Borssele ligt als locatie voor de hand omdat daar al een kerncentrale staat. De provincie Zeeland heeft ook geen bezwaren dat er één kerncentrale bij komt. De realisatie van een nieuwe kerncentrale moet sneller vindt de VVD. „De afgelopen jaren hebben we stilgezeten op het gebied van kernenergie. Ik bespeur nu ook nog weinig urgentie om het deze kabinetsperiode wel van de grond te laten komen, dus het moet sneller”, aldus Erkens, VVD woordvoerder kernenergie vandaag in de Telegraaf.
Het kabinet lijkt er nog niet de snelheid erin te hebben. Het kabinet lijkt zich vooral met versnellingsplannen te richten op meer windturbines op zee, extra zonnepanelen en verplichte warmtepompen. Hieraan is nog steeds geen concreet plan of datum voor versnelde uitrol van CO2-vrije atoomstroom gekoppeld.. Het is allemaal erg vrijblijvend. Het lijkt net of het kabinet geen keuzes durft te maken.
In werkelijkheid liggen de coalitiepartijen natuurlijk op dit onderwerp niet op 1 lijn. De VVD en het CDA zijn pleitbezorgers voor kernenergie terwijl D66 en de ChristenUnie in mindere mate Nederland wil vol zetten met horizonvervuilende windmolens en afgrijselijke zonneweiden. De VVD moet op dit onderwerp een keer haar rug rechthouden. De kans dat dit gebeurt is nihil.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten