GroenLinks en PvdA gaan voor fusie: 'PvdA-bestuur steunt samensmelting in de Eerste Kamer'

GroenLinks en PvdA gaan voor fusie: 'PvdA-bestuur steunt samensmelting in de Eerste Kamer'

In juni gaan er vrijwel zeker grote stappen gezet worden in de samenwerking tussen GroenLinks en de PvdA. Het bestuur van die laatste partij heeft nu officieel aangekondigd dat het wil dat de twee clubs in de Eerste Kamer officieel samen één fractie gaan vormen.

Het is duidelijk dat GroenLinks en de PvdA allebei eindelijk beseffen dat ze, als ze in hun eentje doorgaan, langzaam helemaal kapotgemaakt gaan worden. Dat is de enige verklaring voor het feit dat zelfs het partijbestuur van de PvdA nu openlijk pleit voor een samensmelting van de twee fracties van de partij in de Eerste Kamer; een samenwerking die natuurlijk op termijn vrijwel zeker resulteert in eenzelfde actie in de Tweede Kamer.

Tweede Kamerlid Joris Thijssen zegt hier dan ook heel blij mee te zijn, en geeft aan dat het voor hem slechts een "volgende stap" is. Er gaan dus meer volgen.

"Felgroene en knalrode idealen zijn nodig voor meer gelijkheid op een leefbare planeet. Ik ben trots op onze leiders dat zij als volgende stap in de samenwerking tussen PvdA en GroenLinks pleiten voor 1 fractie in de 1ste Kamer. Hopelijk steunen onze leden in grote meerderheid," aldus de PvdA-parlementariër.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Het gaat dus echt deze kant op. Twee historisch belangrijke linkse partijen zijn zo diep gezonken dat ze hun jarenlange rivaliteit aan de kant schuiven en heel hecht kunnen gaan samenwerken; samenwerken op een manier die uiteindelijk moet leiden tot een volledige fusie.

Overigens is dat natuurlijk best hilarisch als je begrijpt dat ze zelfs dan nog maar uitkomen op 20 tot 25 zetels. Zó klein zijn GroenLinks en met name de PvdA tegenwoordig. Er is werkelijk niets (meer) van over.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties