5695406227 e601ae26d3 c

11-jarig kind om het leven gekomen na beschietingen in Antwerpen: "Dit zat er aan te komen"

Buitenlandjan 10 2023, 14:30
In Antwerpen is bij een beschieting van een woning een 11-jarig kind om het leven gekomen. Volgens Antwerpse burgemeester Bart de Wever (N-VA) gaat het naar alle waarschijnlijkheid om een afrekening in het drugsmilieu.
Maandagavond rond 18.30 is een woning in de Nieuwdreef onder vuur genomen. Daarbij zou een 11-jarig kind om het leven zijn gekomen als indirect gevolgd van de kogelinslagen. De Antwerpse burgemeester de Wever laat via de Belgische media weten er vanuit te gaan dat het gaat om een afrekening in het drugsmilieu. “Het heeft er alle schijn van dat dit alweer een afrekening is in het drugsmilieu. De getroffen familie is bekend, er zijn al eerder incidenten geweest. Er is een drugsoorlog bezig. Drugscriminelen vallen huizen van andere criminelen aan, we maken dat nu al maanden mee. Wat ik al lang vreesde is gebeurd: hier is een onschuldig slachtoffer gevallen, een kind. Dit zat er aan te komen.” Aldus de Wever in het Belgische televisie programma Terzake.
De daders hadden het voorzien op een garagepoort. Volgens de Antwerpse krant de Gazet van Antwerpen is er een poging gedaan om het kind te reanimeren maar is het meisje uiteindelijk overleden in het ziekenhuis. Twee andere mensen die zich in de ruimte bevonden zijn gewond geraakt als gevolg van de beschietingen, de verwondingen zouden daarbij echter meevallen.
Er zijn drie kogelinslagen geteld en ook de hulzen zijn op straat aangetroffen. De buurt is afgesloten en er zijn deskundigen aanwezig geweest op de plaats delict voor verder onderzoek. Ondanks de stevige uitspraken van de Wever wil het Antwerpse parket nog geen uitspraak doen over het motief van het schietincident. Wel wordt de dood van het 11-jarige meisje gezien als moord.
De Belgische Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) laat via Twitter weten dat het gaat om een “verschrikkelijk drama”.

Verschrikkelijk drama waarbij een onschuldig kind is omgekomen. Het onderzoek loopt, maar we zullen alles in het werk stellen om deze meedogenloze criminelen te vatten. Kinderen hebben niets te maken met welke drugsoorlog dan ook.

113
Reply
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten