shutterstock 2149752819

Amerikaanse journalisten op Twitter geschorst vanwege doxxen

Buitenlanddec 16 2022, 9:30
Elon Musk laat niet met zich sollen op Twitter. Gisteravond heeft hij weer voor ophef gezorgd door verschillende Amerikaanse journalisten tijdelijk van het sociale mediaplatform te gooien. De schorsingen van de journalisten gaan zeven dagen duren.

Heerlijk. @elonmusk is letterlijk in een Spaces gesprongen van een group journalisten waar hij ze letterlijk vertelde: “Jullie zijn niet speciaal. Jullie zijn niet beter dan andere mensen. De regels gelden ook voor jullie”

Jack Poso 🇺🇸
Jack Poso 🇺🇸
@JackPosobiec

BREAKING: @ElonMusk just hopped on Spaces with a group of journalists and informed them the same doxxing rules apply to them and they aren’t special

23
Reply
Uren nadat de schorsingen van kracht werden, stond Musk tegenover de journalisten die hij opschortte in een Twitter Space-audiodiscussie. Deze discussie werden door 30.000 mensen beluisterd. Eén van de geschorste journalisten vond, samen met enkele anderen, een achterdeur naar het platform via de audiofunctie van de website daardoor kon deze Space-audiodiscussie toch plaatsvinden. 
Het statement van Musk richting deze journalisten was kort maar krachtig: "Je doxxt, je wordt geschorst. Einde verhaal. Dat is het", zei Musk, terwijl hij zijn nieuwste beleid aan de groep uitlegde, voordat hij enkele minuten na zijn deelname aan de discussie vertrok. Eerder op de dag was al bekend geworden dat elk account dat real-time locatie gegevens van iemand doxxt, wordt opgeschort, omdat het een fysieke veiligheidsschending is. Dit omvat het plaatsen van links naar sites met real-time locatie-informatie. Het plaatsen van locaties waar iemand met enige vertraging naartoe is gereisd, is geen veiligheidsprobleem volgens Musk.
"De hele dag kritiek op me hebben is helemaal prima, maar mijn realtime locatie doxxen en mijn familie in gevaar brengen is dat niet", zei hij in een tweet. Musk tweette dat de accounts die donderdag werden geschorst: "mijn exacte realtime locatie, in feite moordcoördinaten, in (duidelijke) directe schending van de servicevoorwaarden van Twitter" plaatsten.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden
Niet gek dat Musk dan deze activistische journalisten op zwart zet. De Twitterregels gelden ook voor hen. Dat is slikken voor deze links liberale journalisten die altijd dachten een beschermde status te hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten