shutterstock 1670989342

Arnold Karskens bij Ongehoord Nieuws: 'Julian Assange kaartte oorlogsmisdaden aan'

Buitenlandapr 21 2022, 12:39
Bij Ongehoord Nieuws heeft journalist (en initiatiefnemer van Ongehoord Nederland) het opgenomen voor WikiLeaks-oprichter Julian Assange. Karskens vindt het volstrekt belachelijk dat Assange uitgeleverd wordt aan de Verenigde Staten zodat hij in Amerika vervolgd kan worden voor spionage. "Ik vind het een schande hoor," zei Karskens.
Gisteren werd helaas bekend dat een Britse rechter de Britse autoriteiten bevolen heeft om Julian Assange uit te leveren aan Amerika. De Amerikanen willen hem namelijk vervolgen voor "spionage," terwijl hij als WikiLeaks-baas en journalist gewoon zijn werk deed door ten tijde van de oorlogen in Irak en Afghanistan informatie publiek te maken over oorlogsmisdaden van diezelfde Amerikanen. 

Vorig jaar werd bekend dat de CIA van plan was om Julian Assange te ontvoeren of te doden

Bij Ongehoord Nieuws reageerde Arnold Karskens vanmiddag op dat nieuws. "Hij hoort toch gewoon vrij te zijn?" vroeg Karskens retorisch aan de rest van het Ongehoord-panel. "Hij kaartte oorlogsmisdaden in Irak aan, en dan sluiten ze hem op. Ik vind het een schande hoor."
"Echt een schande voor de wereldjournalistiek dat zo'n man die heel goed werk heeft gedaan - WikiLeaks heeft geholpen al die data boven water te krijgen - dat die in de gevangenis zit."
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Ook heeft Karskens geen goed woord over voor Westerse journalisten die hier niets van zeggen. "Vind je het niet opvallend dat al die journalisten zwijgen?" vroeg hij. "Wij zijn één van de weinige omroepen die daar nog een beetje aandacht aan besteden."
"En ja, het druist in tegen alle normen en waarden die zouden moeten gelden in deze wereld," sloot Karskens af.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten