Screen Shot 2022 03 24 at 132410

Caroline van der Plas staat voor kleine buurtsupers: "Tabak uit de supermarkt? Heel slecht idee!"

Buitenlandmrt 24 2022, 11:42
BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas verzet zich tegen het idee om tabak uit de supermarkt te weren. Want, zegt de BBB'er, dit gaat er toe leiden dat er buurtsupers zijn in kleine dorpen die gewoon niet meer rond kunnen komen.
Bij het commissiedebat Leefstijl wordt er gedebatteerd over verschillende ideeën om mensen zo ver te krijgen op een gezonde manier te leven. Want dat vinden de boven-ons-gestelden natuurlijk hartstikke belangrijk. Ze trekken zich ons lot en onze gezondheid heel erg aan.

Caroline van der Plas: tabak uit de super?

BBB-leider Caroline van der Plas laat weten dat, hoewel ze leefstijl heel belangrijk vindt, ze het absoluut geen goed idee vindt dat tabak mogelijk uit de supermarkt geweerd wordt. Want ja, dat is wat de do-gooders die beter weten hoe jij en ik ons leven moeten leiden dan jij en ik zelf.
De reden dat ze zich hier tegen verzet is dat vooral kleine dorpsupermarkten het bokje zijn.
https://twitter.com/lientje1967/status/1506918619233538052
"Er wordt weer totaal niet nagedacht bij het bedenken van dit soort verboden. Want juist de buurtsupers in de dorpen en op het platteland halen behoorlijk wat inkomsten uit de verkoop van tabak. Daardoor kunnen supermarkten ook openblijven, want mensen kunnen daar natuurlijk ook gewoon hun boodschappen doen, brengen daar hun pakketje, brengen spullen naar de stomerij, en als die tabakverkoop daar weggaat kon het weleens zo zijn dat dorpssupermarkten met sluiting worden bedreigd."
"Een dorpssupermarkt is ook nog eens een spil in de samenleving," legt Van der Plas vervolgens uit. "De jeugd heeft daar zijn eerste baantje, de buurtsuper sponsort activiteiten in het dorp. En wat je nu gaat krijgen is dat mensen naar een grotere plaats gaan ... om tabak te kopen, naar een speciaalzaak, en daar [dan] ook hun boodschappen gaan doen, en niet meer in het eigen dorp. Dat vind ik echt een heel slecht idee."
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ook zegt ze dat het argument "dat kinderen niet in aanraking mogen komen met tabak" flauwekul is. "Dat komen ze ook niet, want alles ligt al achter glas."
"Nogmaals, wij vinden het een heel slecht idee," sluit Van der Plas af. BBB zal dan ook tegen het voorstel stemmen. "De buurtsuper, de dorpssuper, is van gróót belang voor het platteland."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten