Caroline van der Plas

Caroline van der Plas is een Nederlandse politica en publicist, bekend als leider van de politieke partij BoerBurgerBeweging (BBB). De partij werd opgericht in 2019 en richt zich op de belangen van het platteland en de agrarische sector in Nederland.
Van der Plas werd geboren op 6 maart 1967 in Deventer en begon haar carrière in de vleesindustrie. Later stapte ze over naar de communicatiewereld en werkte ze voor diverse agrarische organisaties. Haar jarenlange ervaring in deze sector vormde een belangrijke motivatie om zich politiek te gaan inzetten voor de belangen van boeren en plattelandsbewoners.
De BoerBurgerBeweging streeft naar een grotere erkenning en betere vertegenwoordiging van het platteland in de politiek. Onder leiding van Van der Plas deed de partij in 2021 mee aan de Tweede Kamerverkiezingen, waarbij ze één zetel wisten te bemachtigen. Hiermee kreeg Van der Plas de kans om haar missie voort te zetten in de Tweede Kamer.
In maart 2023 slaagde Caroline van der Plas erin om met BBB de grote winnaar te worden van de Eerste Kamerverkiezingen. Opeens was BBB de grootste partij van het land - een partij die een doorslaggevende rol kan gaan spelen in de politieke toekomst. 
Caroline van der Plas staat bekend om haar directe communicatiestijl en haar passie voor de agrarische gemeenschap. Ze heeft regelmatig aandacht gevraagd voor onderwerpen die spelen in de landbouwsector, zoals regelgeving, duurzaamheid, en het welzijn van boeren.
Ondanks de focus op landbouw en het platteland, benadrukt de BBB dat ze een partij zijn voor alle Nederlanders. De partij heeft een verkiezingsprogramma ontwikkeld met standpunten over een breed scala aan onderwerpen, waaronder economie, zorg, onderwijs en infrastructuur.
Critici van Van der Plas hebben opmerkingen gemaakt over haar directe stijl en haar soms polariserende opmerkingen. Anderen prijzen echter haar vastberadenheid en inzet voor de belangen die zij vertegenwoordigt.
Samenvattend is Caroline van der Plas een prominent figuur in de Nederlandse politiek, vooral bekend om haar inzet voor de agrarische sector en het platteland. Haar leiderschap van de BoerBurgerBeweging heeft geleid tot de vertegenwoordiging van deze belangen in de Tweede Kamer, wat de diversiteit van politieke stemmen in Nederland verder heeft vergroot.