shutterstock 1376982239

China zoekt balans tussen belastinginkomsten en behoud van welvaart middenklasse: communistisch bewind bang voor onvrede

Buitenlandjul 06 2023, 13:00
Het huidige financiële beleid van China wordt geconfronteerd met toenemende uitdagingen en dreigt onhoudbaar te worden. Om voldoende inkomsten te genereren en het groeiende financiële gat te dichten, overweegt de regering om de belastingen te verhogen. Echter, dit brengt het risico met zich mee dat de rijken en de middenklasse zich van president Xi en zijn beleid zullen vervreemden. China staat voor een delicate taak om een evenwicht te vinden tussen het verzekeren van belastinginkomsten en het behouden van de welvaart van de middenklasse schrijft het FD.
Een van de uitdagingen waarmee China wordt geconfronteerd, is de daling van de inkomsten uit grondverkoop. Dit is een belangrijke bron van inkomsten voor de Chinese overheid, maar de opbrengsten zijn de laatste tijd afgenomen. Tegelijkertijd neemt de druk op de sociale voorzieningen toe als gevolg van de vergrijzing van de bevolking. Om deze financiële uitdagingen aan te pakken, is het noodzakelijk om de belastinginkomsten te verhogen.
Echter, de Chinese regering is zich bewust van de mogelijke gevolgen van een belastingverhoging. Het risico bestaat dat het verhogen van de belastingen de rijken en de middenklasse zal ontmoedigen en hun vertrouwen in het beleid zal ondermijnen. Daarom zoekt de regering naar manieren om de belastingdruk te verhogen zonder de welvaart van de middenklasse aan te tasten.
Het feit dat China, een land met een communistische staatsvorm, zich bezighoudt met het balanceren van belastingen en welvaart, toont de evolutie van het Chinese economische model aan. Het kapitalisme lijkt steeds meer wortel te schieten in China, terwijl de communistische staatsvorm behouden blijft. Dit heeft geleid tot een groeiende middenklasse en een toenemende welvaart in het land.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Het behouden van een sterke middenklasse is van groot belang voor de stabiliteit en voorspoed van China. De middenklasse speelt een cruciale rol in het stimuleren van de binnenlandse consumptie en het bevorderen van economische groei. Daarom is het begrijpelijk dat de regering voorzichtig te werk wil gaan bij het verhogen van de belastingen, om ervoor te zorgen dat de middenklasse haar welvaart behoudt en blijft bijdragen aan de economie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten