shutterstock 2068486961

Onderzoeken naar grensoverschrijdend gedrag rammelen vaak: Deugindustrie vernietigt levens!

Binnenlandjul 06 2023, 12:00
Steeds meer mensen worden geconfronteerd met beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag of niet-integer gedrag, terwijl ze geen idee hebben wat ze precies hebben misdaan. Het resultaat: ze verliezen hun baan, vrienden en niet zelden zelfs hun partner. Het is een diepe val die veel Nederlanders ervaren na een integriteitsonderzoek. Wierd Duk interviewt in de Telegraaf hoogleraar Michiel de Vries die concludeert dat het merendeel van deze onderzoeken van geen kant deugt en dat mensen bewust kapot worden gemaakt. Het is een zorgwekkende trend waarbij de afrekencultuur volledig is doorgeschoten.
Neem bijvoorbeeld het volgende voorbeeld: een man probeert zijn vrouwelijke collega te troosten nadat ze haar partner heeft verloren. Hij strijkt over haar hand en zegt: "Rustig maar." Vervolgens wordt deze man door zijn collega's beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. In dergelijke gevallen rijst de vraag: is dit nog wel mijn wereld?
Het overkomt steeds meer Nederlanders. Van de ene op de andere dag worden ze geconfronteerd met beschuldigingen van grensoverschrijdend of niet-integer gedrag, zonder dat ze precies weten wat ze verkeerd hebben gedaan. Het probleem is dat ze de onderzoeksrapporten, die de basis vormen voor het verwoesten van hun levens, pas kunnen inzien na een gerechtelijke procedure. En vaak blijkt dat deze rapporten ernstige gebreken vertonen.
Hoogleraar Michiel de Vries, verbonden aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, heeft tal van integriteitsonderzoeken bestudeerd en komt tot een schokkende conclusie. Van de 87 onderzoeksrapporten die hij heeft geanalyseerd, voldeden er slechts vijf aan de kwaliteitseisen. Hij wijst op de afrekencultuur die in Nederland heerst en spreekt van een 'deugindustrie'. Integriteitsbureaus leveren uitkomsten die opdrachtgevers van hen verlangen, waarbij zelfs kleine overtredingen buitenproportioneel worden opgeblazen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Het is een zorgwekkende ontwikkeling waarbij de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van integriteitsonderzoeken op het spel staan. Mensen worden beschadigd door ongegronde beschuldigingen en het ontbreken van gedegen onderzoek. Dit heeft niet alleen gevolgen voor het individu, maar ook voor de samenleving als geheel. Het tast het vertrouwen in instituties aan en zaait verdeeldheid. Het is een nare trend die snel gekeerd moet worden. Daarom reken af met de cancelcultuur.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten