1739177191 237659d085 c

Den Haag zet stappen richting een veiligere stad: roep om messenverbod klinkt

Binnenlandjul 06 2023, 11:00
In een poging de toenemende geweldsincidenten met steek- en vuurwapens een halt toe te roepen, pleiten de politieke partijen Hart voor Den Haag, VVD en PVV voor de invoering van een messenverbod in de hele stad schrijft Omroep West. De zorgen over de recente geweldsgolf in Den Haag zijn groot, met verschillende steekpartijen en zelfs liquidaties die het nieuws hebben gehaald. Om deze ongekende geweldsgolf tegen te gaan, zijn rigoureuze maatregelen noodzakelijk, zo stellen zij.
Een van de voorgestelde maatregelen is het invoeren van een messenverbod, dat niet alleen geldt voor specifieke wapens, maar ook voor gebruiksmessen zoals zak- en keukenmessen. Hart voor Den Haag zal donderdag samen met de VVD en PVV een motie hierover indienen tijdens de raadsvergadering. Raadslid Rachid Guernaoui van Hart voor Den Haag legt uit: "Bij veel steekpartijen maken daders gebruik van messen die niet verboden zijn volgens de Wet wapens en munitie. Daarom willen wij dat ook gebruiksmessen verboden worden."
Het invoeren van een messenverbod in de hele stad Den Haag heeft als doel de veiligheid van burgers te waarborgen en het aantal geweldsincidenten te verminderen. Het gaat hierbij niet alleen om het tegengaan van straatgeweld, maar ook om het voorkomen van potentieel dodelijke situaties die voortvloeien uit escalaties met messen. Door een duidelijk signaal af te geven dat het dragen en gebruik van messen in de openbare ruimte niet getolereerd wordt, hopen de politieke partijen de geweldsdreiging te verminderen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Het messenverbod zou niet alleen de wapens zelf aanpakken, maar ook een preventieve werking hebben. Het maakt het voor potentiële daders moeilijker om met een mes op zak op straat te verschijnen, waardoor de kans op gewelddadige confrontaties afneemt. Bovendien kan het verbod de handhaving vergemakkelijken, omdat het voor de politie duidelijk is welke messen verboden zijn en dus in beslag genomen kunnen worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten