20220228 Debat over situatie in Oekraïne Van Haga BVNL

Kamervragen Van Haga na schokkende berichten overlast asielzoekers in Maarheeze

Politiekjul 06 2023, 10:00
Opnieuw ondervinden inwoners uit Maarheeze overlast van asielzoekers. Vorig jaar lieten meerdere inwoners al weten dat ze zich erg onveilig voelen en dat het dorp hierdoor kapot wordt gemaakt. Deze week was het raak: de eigenaren van de Jumbo in Maarheeze hebben besloten te stoppen vanwege de aanhoudende overlast van asielzoekers in hun winkel. De partij Belang van Nederland (BVNL) stelde eerder al Kamervragen aan staatssecretaris Eric van der Burg (VVD) van Justitie en Veiligheid over het betreffende asielzoekerscentrum. Toen gaf de staatssecretaris aan zich in te zetten voor de aanpak van overlastgevende asielzoekers. Nu er opnieuw signalen zijn van onveiligheid, stelt BVNL opnieuw Kamervragen. “De inwoners moeten zich veilig voelen. De Jumbo is niet de laatste winkel die anders gaat sluiten”, waarschuwt BVNL-voorman Wybren van Haga.
Ook de NS is klaar met de overlast die asielzoekers veroorzaken. Machinisten van de NS hebben aangegeven dat zij wensen het station in Maarheeze over te slaan, wat voor inwoners enorme gevolgen zal hebben. Nu kondigt de NS aan het aantal beveiligers op het station van Maarheeze uit te breiden. Daarnaast gaan er nu politieagenten mee in de trein. BVNL vindt dit onvoldoende en roept de staatssecretaris op om ook de daders te straffen. “We kunnen deze herrieschoppers hier niet mee laten wegkomen. Geef ze een passende straf en stuur ze daarna als de wiedeweerga terug naar het land van herkomst”, zegt Van Haga.
Van Haga heeft naar aanleiding van de recente gebeurtenissen in Maarheeze Kamervragen gesteld aan de staatssecretarissen van Justitie en Veiligheid en van Asiel. Hij wil opheldering over de aanpak van de overlastgevende asielzoekers en de maatregelen die genomen worden om de veiligheid in Maarheeze te herstellen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
De gestelde vragen hebben betrekking op het gebrek aan ingrijpen vorig jaar toen inwoners en winkeliers in Maarheeze al aangaven zich onveilig te voelen, de maatregelen van de NS als reactie op de wens van machinisten om het station over te slaan, en de plannen van de regering om de overlastplegers te straffen en uit te zetten naar het land van herkomst.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten