Screen Shot 2022 02 17 at 134439

Derde Wereldoorlogpushers D66 en GroenLinks zaaien paniek over Russische inname kerncentrale Zaporizja

Buitenlandmrt 04 2022, 10:53
De totale linkse gekken van GroenLinks en D66 willen duidelijk dat de NAVO een Derde Wereldoorlog ontketent. Voor de tweede keer in dit conflict gebruiken ze daarvoor de angst voor mensen van een kernramp. Want de Russen zouden voor een onveilige situatie gezorgd hebben bij de kerncentrale in Zaporizja, de grootste kerncentrale van Europa!
Afgelopen nacht slaagden Russische troepen erin om de kerncentrale bij Zaporizja in te nemen. Dit is de grootste kerncentrale van Europa. Ongeveer 20% van de Oekraïense bevolking is ervan afhankelijk voor hun energie/elektriciteit. Bij de inname gebeurden er wat vervelende dingen. Er werd geschoten en er brak een brand uit in een kantoor. Het IAEA zat er meteen bovenop, maar de Russen zelf óók. De brand werd geblust, en alles is - aldus de Russen en nu ook internationale waarnemers - onder controle.

Jesse Klaver en Jan Paternotte zaaien angst

Gek genoeg weerhoudt dat GroenLinksers en D66'ers er niet van om enorm paniek te zaaien. "Nooit eerder in de wereldgeschiedenis kregen soldaten de opdracht te schieten op een kerncentrale," schrijft Jan Paternotte van D66 bijvoorbeeld ademloos op Twitter. "Poetin legt niet alleen de veiligheid van Oekraïners in de waagschaal!"
https://twitter.com/jpaternotte/status/1499653139988889602
Ook Jesse Klaver deed vanmorgen toen hij wakker werd meteen een duit in het paniekzakje:
https://twitter.com/jesseklaver/status/1499631013240229888
Ook PvdA'er Yasemin Cegerek doet dapper mee. Of eigenlijk: doet angstig mee.
https://twitter.com/yasemincegerek/status/1499663613463875586

Paniek

Volgens Oekraïne en de Westerse machten schoten de Russen en nam Moskou bewust het risico op problemen, wat natuurlijk vreselijk is. Op Russische sociale media-accounts daarentegen werd gesteld dat het Oekraïense soldaten waren die begonnen en dat de Oekraïeners hen de schuld wilden geven van een 'radioactieve contaminatie'. Het maakt niet zoveel uit wat de waarheid is, wat we wél weten en wat van belang is, is dat het allemaal niet eens bijna zo doodeng was als Paternotte ons wil doen geloven. Er was geen tweede Tsjernobyl in de maak.
Dat zeggen verschillende experts tenminste, waaronder Clint Ehrlich. Deze man heeft zijn buik vol van dit paniekgedoe, dat overigens steeds weer eerst afkomstig is van de Oekraïense autoriteiten. Niet zo gek natuurlijk, want zij willen dat de NAVO erbij betrokken wordt. Angst voor een kernramp kan daarvoor zorgen. Dat is niet leuk, maar het is vanuit hun perspectief wel volstrekt logisch dat ze het proberen.
https://twitter.com/ClintEhrlich/status/1499632409284800514
En hier is een Canadese expert die uitlegt dat het natuurlijk ontzettend slecht is als er iets gebeurt bij zo'n kerncentrale. "Het is erg omdat een groot deel van Oekraïne afhankelijk is van de elektriciteit opgewekt door de centrale," aldus Claire Wählen. "Het is slecht omdat Rusland het helemaal niet hoefde aan te vallen om het offline te zetten. Maar ik ben niet geamuseerd dat Oekraïne hier zoveel mensen mee misleidt."
https://twitter.com/Claire_Wahlen/status/1499552935470149652
De Amerikaanse conservatieve journalist Pedro L. Gonzalez is ook pislink: op Oekraïne, welteverstaan. Want Zelensky had het over "kernterrorisme" van Rusland, en beweerde dat "de kerncentrale in brand" stond. Dat was, zegt Gonzalez, niet alleen een grote leugen, maar ook nog eens totaal onverantwoord.
https://twitter.com/emeriticus/status/1499648154093985797
Tenslotte zegt expert Mark Nelson feitelijk hetzelde. De kerncentrale, stelt hij, riskeert geen "nucleaire radiatie catastrofe. Als dat wel zo was had [Zelensky] wel beloven het af te sluiten. Ik ben bang dat het erop lijkt dat ze bewust paniek zaaien."
https://twitter.com/energybants/status/1499573995657646106
Natuurlijk gebruikten de Oekraïeners het meteen om weer op te roepen voor het afkondigen van een No Fly Zone. Dit houdt in dat Russische vliegtuigen niet meer boven Oekraïne mogen vliegen. Doen ze dat wel, dan moet de NAVO ze neerschieten. Een kind kan nog begrijpen dat dit tot WO III leidt. Maar ja, daar heeft Kiev lak aan - en ja, vanuit hun perspectief is dat niet eens zo gek, zij vechten immers al voor het overleven van hun staat.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Maar dat Nederlandse politici óók in paniek raken - of, erger nog, wel degelijk weten wat er gaande is maar de paniek bewust aanjagen omdat zij maar wat graag betrokken willen worden bij de oorlog - is natuurlijk volstrekt belachelijk.
Of mogen we dat ook niet meer hardop zeggen?
https://twitter.com/ragipsoylu/status/1499681904978800640
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten