screen shot 2022 11 16 at 12

Donald Trump beschuldigt Democraten van inmenging in verkiezingen via justitie: "Radicaal-linkse Gekken!"

Buitenlandapr 05 2023, 17:00
Voormalig president van de Verenigde Staten, Donald Trump, verscheen gisteren voor de rechtbank in New York vanwege beschuldigingen van vervalsing van bedrijfsdocumenten. Het ging daarbij om het zwijggeld dat hij betaalde aan twee vrouwen, pornoster Stormy Daniels en Playboy-model Karen McDougal. Trump pleitte onschuld op alle 34 aanklachten.
Enkele uren na zijn rechtszaak stond hij voor zijn aanhangers in Florida en sprak hij over de zaak. Hij verklaarde dat hij het nooit voor mogelijk had gehouden dat dit in Amerika zou gebeuren. Hij beschouwde de beschuldigingen als politiek gemotiveerd en onderdeel van een grotere inspanning om zijn herverkiezing te belemmeren. Trump beschuldigde justitie van verkiezingsinmenging en verklaarde dat het rechtssysteem wetteloos is geworden. Volgens hem probeert de Democratische Partij met behulp van gerechtelijke instanties de verkiezingen te beïnvloeden. Hij noemde de Democraten "radicaal-linkse gekken" en waarschuwde dat dit niet getolereerd kan worden.
Het publiek waarvoor hij sprak bestond voornamelijk uit zijn intieme kring en fanatiekste aanhangers. Hij sprak vanuit zijn residentie in Palm Beach en benadrukte nogmaals dat hij zich kandidaat heeft gesteld voor de Republikeinen voor de volgende presidentsverkiezingen, die gepland staan voor volgend jaar.
Trump's toespraak is in lijn met zijn eerdere opvattingen over de rechtszaak en zijn overtuiging dat hij het slachtoffer is van een politiek gemotiveerde heksenjacht. Of deze uitspraken een grote impact zullen hebben op zijn populariteit en kansen om herkozen te worden, zal de tijd moeten uitwijzen. Één ding is zeker, de voormalige president is nog lang niet uit de schijnwerpers verdwenen en zal ongetwijfeld nog veel van zich laten horen. De hele gang van zaken rondom zijn rechtszaak zijn dus alleen maar koren op de molen voor Trump. Slechte pr is ook pr, zei Trump eerder al en dat lijkt goed te lukken. Trump is de afgelopen dagen onderwerp van gesprek en is te zien op alle nieuwskanalen in de VS.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten