3894040022 41ba826dd5 c

Duitsland vergroent zich naar een economische neergang

Buitenlanddec 30 2022, 14:45
Nederland moet gewaarschuwd zijn om niet hetzelfde lot als Duitsland te ondergaan. In 2011 verklaarde oud-bondskanselier Merkel kernenergie taboe, in de veronderstelling dat het land groener zou worden. Maar in plaats daarvan is Duitsland vooral steen- en bruinkool gaan stoken om warm te blijven, terwijl groene energie maar 8 procent haalt en kernenergie nog steeds taboe is.
Het afzien van kernenergie en het afhankelijk zijn van steen- en bruinkool als belangrijkste bronnen van energie gaat op de lange termijn negatieve gevolgen hebben voor de economie van Duitsland. Ten eerste gaat het afhankelijk zijn van steen- en bruinkool leiden tot hogere energiekosten, omdat deze bronnen van energie duurder zijn om te produceren dan kernenergie. Dit gaat leiden tot hogere energieprijzen voor consumenten en bedrijven, wat de kosten van het doen van zaken in Duitsland kan verhogen.
Ten tweede gaat het afzien van kernenergie leiden tot afhankelijkheid van energieimport, omdat Duitsland niet genoeg energie kan produceren om aan de eigen behoeften te voldoen. Dit gaat leiden tot afhankelijkheid van andere landen voor energie, wat kan leiden tot onzekerheid over de toekomstige energieprijzen en -beschikbaarheid.
Ten derde gaat het afzien van kernenergie leiden tot een afname van de competitiviteit van de Duitse economie, omdat andere landen die wel kernenergie gebruiken een concurrentievoordeel hebben. Dit gaat leiden tot een afname van de export van Duitsland en een afname van de economische groei.
Duitsland lijkt zich het komende jaar de economische neergang in te vergroenen, wat een gevaar is voor het land en voor de rest van Europa schrijft Elsevier Weekblad. Het is belangrijk dat Nederland de juiste keuzes maakt om zich te beschermen tegen een soortgelijk lot. Dat betekent dat we moeten kijken naar alle beschikbare opties, inclusief kernenergie, om onze energiebehoeften op een duurzame manier te voldoen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is tijd om de taboes rond kernenergie op te heffen en een eerlijk debat te voeren over hoe we ons land op een verantwoorde manier kunnen voorzien van energie. Laten we niet toestaan dat we hetzelfde lot ondergaan als Duitsland. We moeten onze toekomst veiligstellen door de juiste keuzes te maken voor onze energiebehoeften.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten