shutterstock 2143053743

Elon Musk: "Op een gegeven gingen ze andere virussen gewoon Covid-19 noemen om meer geld te krijgen"

Buitenlanddec 14 2022, 16:00
Elon Musk, de eigenaar van Twitter, is een echte coronacriticus geworden. In een reactie op iemand die het had over een nieuwe variant van het coronavirus, schreef Musk op zijn sociale netwerk: "Ze gaan op een gegeven moment gewoon verschillende virussen Covid-19 noemen, omdat ze op die manier meer geld krijgen."
Musk ging verder door te zeggen: "Dit is de reden waarom ik 'Het Virus van Theseus' heb genoemd. Hoeveel RNA-veranderingen zijn nodig om ervoor te zorgen dat het NIET meer Covid-19 is?!"
Theseus was een Griekse legendarische koning van Athene en een held uit de Griekse mythologie. De legende gaat dat hij de Minotaurus versloeg en de doolhof uit kwam die hem gevangen hield. Deze legende wordt vaak gebruikt als een metaforische verwijzing naar veranderingen die in een situatie plaatsvinden, waarbij het oorspronkelijke object niet meer herkenbaar is door de vele veranderingen die het heeft ondergaan.
Musk's opmerkingen over het coronavirus zijn controversieel en worden door sommigen gezien als onverantwoordelijk en ongefundeerd. Deze figuren geven toe dat er nogal wat veranderingen / mutaties zijn, maar zij blijven er steeds maar weer op hameren dat het desalniettemin heel belangrijk is dat we deze 'dreiging' serieus nemen en Covid-19 - in alle vormen - bestrijden - en maatregelen blijven nemen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Dat ze daarmee natuurlijk het gelijk van Musk bewijzen ontgaat ze blijkbaar volledig.
Eerder kwam Musk in het nieuws omdat hij getweet had: "Mijn nieuwe voornaamwoorden zijn 'Vervolg/Fauci'," waarmee hij doelde op de Amerikaanse Jaap van Dissel, Anthony Fauci. Deze man wordt door Robert F. Kennedy Jr. "de gevaarlijkste dokter op aarde" genoemd in zijn internationale bestseller. Ook zei Musk onlangs dat hij veel zieker was van zijn booster-vaccin dan van het coronavirus zelf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten