shutterstock 1463353790

Rotterdam wil in vier maanden tijd BOA's gaan opleiden

Binnenlanddec 14 2022, 15:00
Rotterdam lijkt vol in te zetten op BOA's. De Maassstad wil binnen twee jaar honderd BOA ’s erbij. Dat wordt dus meer onderdrukking van de Rotterdammers.
Wethouder Vincent Karremans (VVD) ontkent in Goedemorgen Nederland (WNL) dat Rotterdam honderd BOA's wil opleiden om zo meer boetes uit te delen. ''Boetes zijn “nooit een doel op zich”. Daarbij spekken boetendoeners de staatskas, niet het stadhuis in Rotterdam, zegt hij. “Het gaat er echt om dat we als Rotterdam bepaald gedrag willen aanpakken.”
“Vanuit Rotterdammers en de politiek hebben we een enorme behoefte aan boa’s. Ze doen supergoed werk op straat. Ze zijn er voor handhaving, spreken mensen aan die zich niet aan de regels houden, en zorgen voor gastheerschap op straat. We geven ze steeds meer bevoegdheden,” zegt Vincent Karremans.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden
Rotterdam wil binnen twee jaar honderd BOA’s erbij. “Daarom hebben we bedacht mensen gelijk aan te nemen en intern op te leiden, zodat ze binnen vier maanden onder begeleiding de straat op kunnen. Binnen een jaar zijn ze boa.” Haast is zelden goed. Wat kan er fout gaan? De ombudsvrouw van Rotterdam, Marianne van den Anker, is kritisch en vreest dat mensen met nog meer boa’s op straat angstig worden om iets fout te doen. Met angstige mensen zit een ongeluk in een klein hoekje. Met de komst van deze BOA's komen er nog meer oren en ogen op straat die je in de gaten houden. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten