dalle 2024 06 20 111138 a picturesque and respectful scene in a school in louisiana usa with the ten commandments prominently displayed on a wall the setting is bright and

Geweldig idee! Amerikaanse staat VERPLICHT scholen de 10 geboden op te hangen

Buitenlandjun 20, 12:00
In de Amerikaanse staat Louisiana hebben ze iets geweldigs gedaan. De staat heeft alle publieke scholen verplicht om de 10 geboden op te hangen. De tien geboden, afkomstig uit de Bijbel, moeten vanaf 2025 duidelijk leesbaar te zien zijn in de gebouwen. En dan niet alleen op middelbare scholen, maar ook op basisscholen en zelfs op kleuterscholen. In dat laatste geval zijn ze natuurlijk vooral heel handig voor de juffen en meesters, maar dat is prima.
De Republikeinse gouverneur Landry legt uit waarom dit zo belangrijk is. "Als je de rechtstaat wilt respecteren, moet je beginnen bij de oorspronkelijke wetgever, Mozes," aldus de gouverneur volkomen terecht.  
Voor iemand begint te huilen over "publiek geld": de posters worden NIET bekostigd met publiek geld. Nee, het wordt betaald uit giften. Er wordt dus geld voor ingezameld. En dat geld wordt vervolgens gebruikt om deze posters op te hangen.
In Nederland is dit ongetwijfeld extreem controversieel, maar het plan is fantastisch. Onze hele manier van leven - zeker ons strafrecht - is immers gebaseerd op de 10 geboden. Het is de oorspronkelijke wet, waar ook wij in West-Europa naar leefden.
Als je onze manier van leven, en onze wet, echt wilt begrijpen moet je bekend zijn met de 10 geboden. Punt. Daarnaast is het ook nog eens van groot belang om zo je eigen geschiedenis te kennen. Het is dus zowel praktisch als 'academisch,' in die zin dat het je besef bij brengt over onze geschiedenis.
Tenslotte zie je nu heel veel dat kinderen opgroeien in een merkwaardige Woke-moraliteit die feitelijk geen moraliteit is - behalve dan dat alles moet kunnen wat de Wokies willen, en dat alles dat daartegen in gaat, zeker conservatief, traditioneel christendom, verboden moet worden.
Wil je dat kinderen opgroeien met een degelijke moraal? Dan moet je ze de 10 geboden bij brengen. Eén van de beste manieren om dat te doen is door die geboden luid en duidelijk op te hangen in scholen. Laat kinderen er dagelijks naar kijken, laat ze die 10 geboden beter kennen dan hun broekzak.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
In Nederland is dat ongetwijfeld allemaal heel controversieel, maar dat komt helaas vooral omdat we onze band met onze eigen geschiedenis en historische religie totaal verloren zijn. 70 jaar geleden was dat 'ongelooflijk' geweest voor mensen die toen leefden. Nederland was toen namelijk echt nog wel religieus. Christelijk, beter gezegd.
Helaas is dat niet meer zo. En dat komt voor een groot deel doordat het onderwijs totaal geseculariseerd is. Wat Louisiana doet is een geweldige manier om daar iets aan te doen. Dus, lekker bezig Louisiana!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten