pexels photo 7698878

Mooiste bezienswaardigheden in Turkije

Buitenlandjul 22 2022, 7:00
Turkije is een veelzijdig land en heeft mooie bezienswaardigheden. Het ligt voor een deel in Europa en deels in Azië. Het is een groot land met een rijke geschiedenis. Er is daardoor genoeg te doen! Geniet van het klimaat, ga de bergen in of ontdek ondergrondse steden. Vanuit Nederland kun je kiezen of je met de auto of het vliegtuig naar Turkije gaat. Ga je met de auto, dan kun je zoveel bagage meenemen als je wilt. Met de auto doe je er natuurlijk wel wat langer over dan wanneer je met het vliegtuig gaat, maar jullie kunnen veel leuke stops houden onderweg. Ga op vakantie naar Turkije met FTI om een geweldige ervaring te beleven en alles wordt voor je geregeld. Turkije heeft veel te bieden en het is een heerlijke zomerbestemming. Ben je benieuwd wat de mooiste bezienswaardigheden in Turkije zijn? We vertellen het hier. 
Ga naar het binnenland voor prachtige natuur
Pamukkale heeft indrukwekkende kalkterrassen die je kunt bewonderen. Er stroomt kalkhoudend water door de rotsen en daardoor worden de ligbaden wit. Het geeft een winterse uitstraling omdat het in de bergen ligt, maar het water is juist warm. Het water is helderblauw en de waterbronnen hebben een temperatuur van ongeveer 30 graden. In de Romeinse tijd werden deze baden veel gebruikt. Nog steeds denken mensen dat het een helende werking heeft. Veel bezoekers gingen daarom in de baden zitten, waardoor ze helaas flink zijn beschadigd. Zwemmen is nu verboden, maar je mag nog wel met je voeten in het bad. Neem een bezoek aan Pamukkale, het heeft namelijk een prachtig uitzicht wat je niet wilt missen. In de winter kun je ook naar het binnenland om op wintersport te gaan. Het is namelijk een van de populairste skigebieden van de wereld.
Het paard van Troje
Iedereen kent het verhaal wel van het paard van Troje. De Grieken schonken het paard aan de Trojanen als cadeau. Ze wisten alleen niet dat het paard vol zat met Grieken die hen in de nacht hebben aangevallen. De Turken zijn ervan overtuigd dat de stad Troje in Turkije lag en daarom kun je deze hier bewonderen. Het ligt in het huidige Hisarlik waar je het indrukwekkende paard kunt bezoeken. Het paard is gemaakt van hout en door het paard van Troje verloren de Trojanen de oorlog van de Grieken. Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van Turkije? Dan moet je hier sowieso een bezoek aan brengen.
Bruisende markten en moskeeën
De hoofdstad van Turkije is Istanbul. Het heeft de grootste overdekte markt ter wereld. De bazaar heeft honderden kleine steegjes en straatjes waar je snel kunt verdwalen. Zorg dat je een kaart meeneemt zodat je weet waar alles zit. Struin langs de vele winkels waar je veel tapijten en kleding tegenkomt. Een betoverende moskee in Istanbul is de Hagia Sophia. Het is als een kathedraal gebouwd en uiteindelijk door bezetters een moskee geworden. Het is daarna een museum geworden en sinds kort is het gebouwd weer een moskee, maar bezoekers zijn nog steeds welkom. Ga je een langere tijd naar Turkije? Zorg dat je dan zeker een paar dagen naar Istanbul gaat.
Turkije heeft veel te bieden en met deze mooie bezienswaardigheden maak je er een geweldige vakantie van!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten