52507860229 69bcfd01c1 c

NAVO zoekt grenzen op met grootste luchtmacht oefening ooit

Buitenlandjun 12 2023, 12:00
Met de start van de grootste luchtoefening in de geschiedenis van de NAVO, waarbij maar liefst 10.000 militairen en 250 vliegtuigen betrokken zijn, rijzen er diepe bezorgdheden over de gevolgen van deze oefening. Het provocerende karakter ervan en het bewust opzoeken van de grenzen brengt het leven van tientallen miljoenen Europeanen in gevaar. Een klein menselijk foutje zou catastrofale gevolgen kunnen hebben, met Rotterdam als potentieel doelwit dat voor de tweede keer binnen een eeuw in puin zou kunnen liggen, dit keer mogelijk voorgoed. We moeten beseffen dat Poetin niet iemand is die bij woorden blijft, en het is van het grootste belang dat we geen onnodige risico's nemen die kunnen leiden tot een escalatie van spanningen.
Laten we duidelijk zijn, bij DDS zijn wij geen Rusland-vrienden, NAVO-haters of complotdenkers. We erkennen het belang van NAVO-oefeningen, maar we maken ons grote zorgen over de keuze om de Russen als denkbeeldige vijand aan te wijzen en hun grenzen bij wijze van spreken in het zicht te hebben. Het is tijd om na te denken over de risico's die we nemen en om verantwoordelijkheid te nemen voor de veiligheid van onze bevolking.
Het is onbegrijpelijk waarom er niet voor gekozen is om deze oefeningen uit te voeren in gebieden met minder risico op desastreuze fouten, zoals in Noord-Amerika. Daar is meer dan genoeg ruimte en de mogelijke gevolgen voor de veiligheid van miljoenen mensen zijn aanzienlijk kleiner. We moeten ons afvragen of het de moeite waard is om de levens van Europese burgers in gevaar te brengen door zo dicht bij de grenzen van Rusland te opereren.
In plaats van een sfeer van confrontatie te creëren, zouden we moeten streven naar dialoog, samenwerking en de-escalatie. De wereld heeft behoefte aan vreedzame betrekkingen en wederzijds begrip. Laten we proberen om vertrouwen op te bouwen in plaats van het te ondermijnen met provocatieve militaire acties.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Het is van cruciaal belang dat onze regeringen en beleidsmakers de verantwoordelijkheid nemen voor het waarborgen van de veiligheid van hun burgers. We roepen hen op om een stap terug te doen, de risico's eerlijk te beoordelen en ervoor te zorgen dat onze veiligheid niet nodeloos in gevaar wordt gebracht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten