48396921152 09bdcde0d9 c

Rusland wil 'LHBTI-propaganda' verbieden

Buitenlandnov 30 2022, 16:00
The Sydney Morning Herald meldt dat Rusland LHBTI-propaganda wilt verbieden. De reden is opmerkelijk. De Russen zien LHBTI propaganda als Westers wapen om de Russische samenleving te ondermijnen. 
Het Russische parlement heeft donderdag een wetsvoorstel goedgekeurd dat een verbod op "LHBTI-propaganda" verruimt en de "demonstratie" van LHBTI-gedrag beperkt, waardoor elke uiting van een LGBT-levensstijl bijna onmogelijk wordt. Dit klinkt in onze oren best bizar. Dit is een gigantische inperking van de vrijheid van meningsuiting en de weg wordt vrijgemaakt om te kunnen discrimineren op grond van seksuele geaardheid. 
Toch is er vanuit Russisch perspectief hier een logische verklaring voor. De wetgevers zeggen dat ze de traditionele waarden van de "Russische wereld" verdedigen tegen het vrije Westen, waarvan ze zeggen dat het vastbesloten is om ze te vernietigen. De Russen zijn er heilig van overtuigd dat de LHBTI propaganda wordt gebruikt als wapen om de Russische samenleving te ondermijnen.
"LGBT is vandaag een element van hybride oorlogsvoering en in deze hybride oorlogsvoering moeten we onze waarden, onze samenleving en onze kinderen beschermen", zei Alexander Khinstein, een van de architecten van het wetsvoorstel, vorige maand. Het nieuwe wetsvoorstel zorgt ervoor dat het normaliseren van LHBTI-gedrag aan kinderen verboden wordt. Hongarije kent ook zo'n soort wet. In dat licht is het geen vreemde wet. Laat kinderen kind zijn en val ze niet lastig met de seksuele voorkeuren van volwassenen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De wet gaat volgens Kseniya Mikhailova van de LHBTI-steungroep Vykhod ("Coming Out") betekenen dat gaybars en -clubs voor volwassenen waarschijnlijk open mogen blijven. Alleen mogen ze niet meer openlijk adverteren dat ze bestaan. En dat mensen van hetzelfde geslacht niet langer in het openbaar mogen zoenen omdat dit dan als een overtreding kan worden opgevat. Vanuit westers perspectief gaat dit veel te ver. Dit is een gigantische inperking van je vrijheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten