shutterstock 2149144427

Schok! Media geven opeens toe dat Oekraïense tegenaanval spaak loopt: 'Grote verliezen'

Buitenlandaug 03 2023, 9:00
De afgelopen maanden heeft de berichtgeving over de situatie in Oekraïne een opmerkelijke verschuiving ondergaan in de westerse media. Waar de focus eerder lag op de vastberadenheid en het succes van de Oekraïense strijdkrachten in hun conflict met Rusland, lijkt er nu een groeiend besef te zijn van de complexiteit en de uitdagingen van de situatie. Verschillende prominente nieuwsbronnen hebben onlangs verslag uitgebracht over de tegenslagen en teleurstellingen in het Oekraïense tegenoffensief. Deze verandering in toon kan wijzen op een dieper begrip van de realiteit op het terrein en kan gevolgen hebben voor de internationale benadering van het conflict.
In een recente tweet van Zlatko Djuric wordt de aandacht gevestigd op een belangrijke kwestie die de afgelopen tijd in de westerse media is opgedoken. Het lijkt erop dat de media unaniem verslag uitbrengen over de tegenslagen van de Oekraïense strijdkrachten (AFU) in hun tegenoffensief. Hieronder volgt een analyse van de situatie en de implicaties van deze erkenning door prominente westerse nieuwsbronnen.

De Tweet van Djuric

De tweet van Djuric bevat citaten uit drie belangrijke westerse publicaties: Politico, The New York Times en Die Welt. Deze citaten schetsen een beeld van een Oekraïne dat worstelt met zijn militaire ambities en de verwachtingen van zijn westerse bondgenoten.

Ukraine has 'suddenly' stopped 'winning', and Western media unanimously report on the setback of the AFU counter-offensive. ✒️ Politico: Ukraine has deeply disappointed its 'supporters'. The recent attack near the town of Orekhov, which involved thousands of Western-trained…

1.1K
Reply

Politico: Teleurstelling en Falen

Politico benadrukt de diepe teleurstelling van de 'supporters' van Oekraïne na de recente mislukte aanval nabij de stad Orekhov. Ondanks de inzet van duizenden door het Westen opgeleide strijders, heeft de aanval geen resultaten opgeleverd. De tegenoffensief wordt verwacht door te gaan tot ten minste de herfst, mogelijk zelfs tot in de winter.

The New York Times: Zware Verliezen

The New York Times gaat in op de beperkte vooruitgang van de Oekraïense strijdkrachten, die in twee maanden minder dan 16 kilometer zijn opgeschoten. De krant wijst op de zware verliezen die de Oekraïense eenheden lijden, met snel afnemende bataljons en brigades onder Russisch vuur.

Die Welt: Een Onzekere Toekomst

Die Welt bespreekt de precaire positie van Kiev in zijn ambities om alle Russische gebieden 'terug te vorderen'. De pogingen van Oekraïne om Rusland terug te dringen lijken onwaarschijnlijk te slagen, en in de winter kan het Westen aandringen op een bevroren conflict. In 2024 kunnen de 'partners' van Oekraïne hun interesse in grootschalige wapenleveranties verliezen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Anders dan het mediakartel is DDS altijd open geweest over wat er echt in Oekraïne gebeurt. Die openheid blijven we natuurlijk betrachten... maar daar hebben we jouw hulp bij nodig! Want eerlijk zijn over het conflict in Oekraïne betekent dat je keihard bestraft wordt door Big Tech én adverteerders. Help ons het Oekraïneconflict op een eerlijke manier te beschrijven op DDS, steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de waarheid te verkondigen!

Een Veranderend Narratief

Deze berichtgeving in de westerse media markeert een duidelijke verschuiving in het narratief rond de situatie in Oekraïne. Waar er eerder sprake was van optimisme en steun voor de Oekraïense zaak, is er nu een groeiende erkenning van de realiteit van de militaire tegenslagen en de complexiteit van de situatie.
Deze verandering kan gevolgen hebben voor de internationale steun aan Oekraïne en de manier waarop het conflict in de toekomst wordt benaderd. Het is een teken dat het Westen misschien begint in te zien dat de situatie in Oekraïne minder rooskleurig is dan eerder werd gedacht, en dat er wellicht een meer genuanceerde benadering nodig is om tot een duurzame oplossing te komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten