shutterstock 1775333045

Schokkend! Disney sluit blanken uit: discriminatie in wervingspraktijken onthuld

Buitenlandjun 21, 19:00
Het lijkt erop dat de obsessie van woke-bedrijven met diversiteit een nieuw dieptepunt heeft bereikt. Disney, het ooit zo geliefde familiebedrijf, blijkt blanke kandidaten te discrimineren bij het aannemen van personeel. Senior Vice President bij The Walt Disney Company, Michael Giordano, onthulde schokkende details over deze discriminerende wervingspraktijken in een gesprek met een undercover journalist van James O'Keefe.
Volgens Giordano is het onmogelijk dat blanke mannen worden aangenomen voor bepaalde functies bij Disney. "Niemand anders gaat je dit vertellen, maar ze overwegen geen blanke mannen voor de baan," aldus Giordano. Hij legt uit dat Disney gebruikmaakt van "codewoorden en buzzwords" om juridische stappen te vermijden en zelfs kandidaten afwijst omdat ze er niet zwart genoeg uitzien. Dit is een flagrant voorbeeld van discriminatie en een schending van de fundamentele principes van gelijke kansen.
Giordano beweert verder dat diversiteit bij Disney niet alleen een morele kwestie is, maar ook een financiële prikkel heeft. Blijkbaar helpt het bedrijf zijn diversiteitsdoelstellingen te halen om te profiteren van financiële voordelen. Dit toont aan dat de zogenaamde inzet voor diversiteit en inclusie vaak niets meer is dan een façade voor financiële winst.
Het is verontrustend om te horen dat zelfs iemand als Giordano, die zelf Vice President Business Affairs is, promoties zijn ontzegd vanwege zijn ras. Dit roept ernstige vragen op over de ethiek en integriteit van de leidinggevenden bij Disney. Het bedrijf lijkt zich meer bezig te houden met politieke correctheid en het voldoen aan woke-agenda's dan met het bieden van gelijke kansen aan alle werknemers, ongeacht hun ras.
Deze onthullingen zijn niet alleen schokkend, maar ook zorgwekkend voor de bredere arbeidsmarkt. Als een bedrijf met de omvang en invloed van Disney openlijk dergelijke discriminerende praktijken hanteert, wat zegt dat dan over de rest van het bedrijfsleven? Het is een gevaarlijke trend die snel moet worden gestopt voordat het verder uit de hand loopt.
Het is duidelijk dat we ons in een tijdperk bevinden waarin politieke correctheid en diversiteitsquota de boventoon voeren, vaak ten koste van fundamentele principes zoals meritocratie en gelijke kansen. Dit soort praktijken zijn niet alleen oneerlijk, maar ook schadelijk voor de maatschappelijke cohesie en het vertrouwen in instellingen.
(Artikel gaat verder onder deze GRATIS aanbieding) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
De onthullingen van Michael Giordano over de discriminerende wervingspraktijken bij Disney zijn schokkend en verontrustend. Het is onacceptabel dat een bedrijf mensen uitsluit op basis van hun huidskleur, onder het mom van diversiteit. Het is tijd dat we een einde maken aan deze hypocriete en schadelijke praktijken en terugkeren naar een systeem waarin iedereen gelijke kansen krijgt, ongeacht hun ras. Disney zou beter moeten weten en zich moeten inzetten voor echte gelijkheid en inclusie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten