[Video] Nigel Farage wordt lid van Twitter-alternatief GETTR: 'Hier is er wél meningsvrijheid'

GETTR heeft bijzonder goed nieuws. Het Twitter-alternatief laat namelijk weten dat Nigel Farage - ja, die Britse superheld - overgegaan is naar het relatief nieuwe medium. Want, zegt Farage is een video, "hier is er nog wél meningsvrijheid." Zo is het maar net.

Op Twitter wordt er flink wat gecensureerd. Onlangs werd ik zelf het slachtoffer daarvan toen ik iets schreef waar trans-activisten aanstoot aan namen. Een week kon ik gewoon niets doen op Twitter. Het was belachelijk.

Daarom zijn er steeds meer mensen die overstappen op andere sociale media. Eén van de belangrijkste alternatieven is GETTR. Sterker nog, GETTR is het snelst groeiende sociale medium ter wereld. En dat is niet zo gek. De techniek zit namelijk prima in elkaar, en het ziet er ook prima uit. Daarnaast hoef je daar niet bang te zijn voor censuur.

Kortom, het is wat Twitter zou moeten zijn - en je ziet langzaam dat het er ook leuker vertoeven wordt met steeds meer mensen die en account aanmaken.

De meest recente grote aanwinst voor GETTR is Nigel Farage. De Britse held heeft daartoe zelfs een mooie video opgenomen - om duidelijk te maken dat hij het écht leuk vindt om over te stappen, en om anderen aan te moedigen dat ook te doen.

"Ik heb jullie het afgelopen jaar goed in de gaten gehouden," aldus Farage tegen de grondlegge van GETTR, voormalig Trump-adviseur Jason Miller. "Ik heb jullie dynamiek gezien, ik heb miljoenen mensen gezien die lid worden. En weet je, jullie delen geen shadowbans uit, jullie respecteren de vrijheid van meningsuiting."

Met name Twitter staat bekend om shadowbans. Dat houdt in dat je kunt tweeten, maar dat Twitter er met haar algoritme voor zorgt dat niemand je tweets daadwerkelijk ziet - tenzij ze bewust naar je profiel gaan om jouw laatste tweets te bekijken.

Het is een schandelijke strategie van Twitter, maar ook eentje die deze linkse extremisten maar wat graag gebruiken.

"En dat - vrij - is wat sociale media in het begin ook zouden zijn," aldus Farage. "Jammer genoeg hebben de miljardairs aan de West-kust van Amerika de hele boel geperverteerd. Ik heb miljoenen volgers op sociale media, ik heb het er ook enorm naar mijn zin gehad. Maar nu raak ik daar mijn vrijheid kwijt."

En dat is dus waarom Farage nu actief wordt op Twitter.

Natuurlijk zit ik ook op GETTR. Je kunt mij hier volgen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties