screen shot 2023 09 15 at 113645

Wow! Tucker Carlson interview met libertarische Javier Milei breekt ALLE records: 300 miljoen kijkers

Buitenlandsep 15 2023, 11:00
Het is eigenlijk nauwelijks te bevatten, maar Tucker Carlson heeft een nieuw interview online gezet dat ´alle oude records totaal vernietigd heeft. Ja, ook het oude record van Donald Trump. Op dit moment is het interview al gezien door 302 miljoen mensen. Op X. De reden? Tucker heeft Javier Milei geïnterviewd. Milei is een keiharde, uitgesproken libertariër, een culturele conservatief, en de man die de grote favoriet is nu om de presidentsverkiezingen in Argentinië te winnen.
Milei heeft een ongelooflijk leven gehad. Hij was een succesvolle keeper, een rockster, en is ook nog eens een econoom. Daarnaast is hij een bijzonder uitgesproken conservatieve libertariër. Dit houdt in dat hij een héél kleine overheid wil, maar tegelijk pal staat voor oude culturele waarden.
Argentinië wordt totaal gesloopt door socialisten. De inflatie is knetterhoog. De economie ligt op de grónd. Milei weet waar dat door komt: Argentinië heeft zich laten leiden door socialisten. Door knettergekke linkse mafketels die steeds verder zijn gegaan en de (economische) vrijheid steeds meer beperkt hebben, terwijl Argentinië natuurlijk een heel rijk land is. 
Het interview is echt geweldig om te zien, hoewel de ondertitels voorlopig alleen in het Engels zijn. Als je Nederlandse ondertitels hebt kom je dus bedrogen uit. Maar aangezien de meeste Nederlanders prima Engels spreken moet dit allemaal heel goed te volgen zijn.
Gelukkig maar. Want Milei liet ook in dit interview zien waarom hij zo populair is in Argentinië.

Populair

De eerste reden is puur inhoudelijk: hij is een echte libertariër en sloopt het hele socialistische denken. Zijn oplossingen gaan uit van vrijheid en van de rechten van burgers. De economie is daar echt totaal gesloopt en Argentijnen beginnen steeds beter te begrijpen waarom dat zo is: er is een deal tussen politici en grote bedrijven. Het gewone volk wordt uitgeknepen. Belastingen zijn belachelijk.
En er zijn meer idiote regels. Bijvoorbeeld: een 'transvrouw' (een biologische man die zichzelf vrouw vindt) betaalt minder belasting in Argentinië dan een echte vrouw. De knettergekke socialisten daar willen transgenderisme dus actief aanmoedigen. Iedere cultuur die dat doet is natuurlijk ten dode opgeschreven.
De tweede reden is extern. Namelijk: de stijl van Milei. Deze man is voor de duvel niet bang en verklaart het socialisten, het wokeisme, het communisme werkelijk keihard de oorlog. Hij vindt het De Vijand, en behandelt De Vijand op de wijze die het verdient: hij wil het slopen.
Deze twee aspecten combineert hij continu. Hij gaat er keihard in én ontleedt alles inhoudelijk. Dat doet hij met de klimaatgekte dat volgens Milei niets meer of minder dan een socialistisch idee is om socialisme in de praktijk te brengen, hij doet dat ook met de lhbti-lobby, waarvoor hetzelfde geldt, en natuurlijk met de knettergekke dictators die belastingbetalers financieel totaal uitknijpen.

Uitspraken

Belangrijke uitspraken van Milei in dit interview, uitspraken die ook van toepassing zijn op der situatie in Nederland:
"Omarm nooit het idee van socialisme."
"Laat jezelf nooit verleiden door het sirenenlied van sociale rechtvaardigheid."
"Laat je niet vangen door die verderfelijke frase dat waar een behoefte is, er een recht is."
"We moeten bereid zijn om elke dag weer de culturele strijd aan te gaan."
"Wees voorzichtig, want zij [socialisten] hebben er geen probleem mee om de staat binnen te dringen en Gramsci's technieken toe te passen, artiesten, cultuur, media te verleiden, of in educatieve inhoud te komen."
"Je moet heel voorzichtig zijn, hun financiering stopzetten en ze op gelijke voorwaarden laten concurreren. Tegelijkertijd moet je ondernemers bewust maken dat het nodig is. Zoals Milton Friedman zei, is de sociale functie van een zakenman om geld te verdienen, maar dat is niet genoeg. Een deel van de investering moet gaan naar verdedigers van de vrijheid zodat socialisten geen voortgang kunnen boeken. Want als ze dat niet doen, zullen ze de staat binnenkomen, en vanuit de staat zullen ze een agenda opleggen die op de lange termijn alles wat het aanraakt zal vernietigen."
"Dus er is een sterke inzet nodig van alle welvaartsscheppers om te vechten tegen socialisme en staatscontrole, en te begrijpen dat als dit niet gebeurt, socialisten altijd zullen blijven proberen. Waarom? Omdat ze proberen te leven van anderen zonder te werken, zijn ze onvermoeibaar in het zoeken hiernaar omdat hun levensdoel is om van anderen te leven. Dit mechanisme van het toe-eigenen van rijkdom en inkomen van anderen zullen ze daarom nooit opgeven.
"Deze strijd moet continu worden gevoerd; we kunnen niet rusten, want als we dat wel doen maakt het socialisme steeds weer vorderingen."
"Leven zonder vrijheid is het niet waard om te leven."

Leren

In Nederland - en in de rest van Europa - kunnen we heel wat leren van Milei; van zijn stijl, van zijn inhoud, van de manier waarop hij deze strijd keihard aangaat zonder gas terug te nemen. Hij benoemt steeds weer de echte problemen van de Woke-socialisten, en pakt ze keihard aan.
Maar dat niet alleen. Nee, hij geeft ook heel goed aan dat dit een echte strijd is en dat wij van 'rechts' - dat wij vrijheidsliefhebbers, dat wij traditionalisten - linkse gekken véél te lang met van alles hebben laten wegkomen. Wij pakken hen met fluwelen handschoenen aan, terwijl ze ons volledig in elkaar rossen (met behulp van messen, pistolen, en meer).
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we net als Milei dat we in een strijd voor ons leven verwikkeld zijn. Óf zij winnen, of wíj́ winnen. Er zijn geen tussensmaken. Er zijn geen andere opties. Jij begrijpt dat ook, want dat is waarom je DDS graag leest. Maar om ons belangrijke werk te kunnen blijven doen hebben we jouw hulp nodig. Jouw steun. Doneer aan DDS en help ons samen met jou de knettergekke Woke-Maoisten te verslaan. Elke dag weer.
Milei doet dat helemaal anders - en hij creëert daarbij een geweldige positieve (en soms ook kwade, jawel, dat is niet zo gek gezien hoe het gaat in Argentinië) energie. Heel veel jongeren voelen zich aangetrokken tot zijn boodschap. En dat creëert voor nog meer momentum.
Wat hij geweldig doet is dat hij heel duidelijk van vrijheid houdt en dat ook kan verwoorden. 'Vrijheid' én de traditionele waarden worden door hem gepresenteerd als twee kernwaarden voor een werkelijk mooie toekomst. Het is niet alleen maar 'we moeten bezuinigen,' maar 'we gaan dit land MOOI, STERK, en WELVAREND maken.'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten