Screen Shot 2022 11 01 at 191225

Pepijn van Houwelingen - FVD wil staatsapparaat afslanken: "Onze vrijheid staat op het spel"

Politieksep 15 2023, 12:00
De reacties op het onlangs gepresenteerde verkiezingsprogramma van FVD zijn overwegend positief, getuige de vele reacties op social media. Echter, een specifiek punt dat door meerdere kiezers werd gemist, betrof het afslanken van het ambtenarenapparaat. Velen geloven stellig dat er een te groot aantal ambtenaren actief is binnen de Nederlandse overheid en dat hierin moet worden gesnoeid om de efficiëntie te vergroten.
Gelukkig heeft Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen van FVD snel gereageerd op deze zorgen van de kiezers. In een bericht op X bevestigde hij de intenties van de partij: "Vanzelfsprekend willen we ook het staatsapparaat, dat zo inefficiënt is en bovendien ook een grote bedreiging is gebleken voor onze vrijheid, saneren en enorm afslanken!"
Deze uitspraak komt op een cruciaal moment, waarin veel kiezers zoeken naar duidelijkheid over de plannen van politieke partijen. Het is evident dat het vertrouwen in de overheid bij veel burgers op een laag pitje staat, met name vanwege de omvang en de inefficiëntie van het ambtenarenapparaat. Kiezers zijn op zoek naar partijen die de bureaucratie kunnen verminderen en de overheid doelmatiger kunnen maken.
Het standpunt van FVD lijkt in lijn te zijn met deze wens. Volgens Van Houwelingen is het essentieel om het ambtenarenapparaat drastisch te herzien. De huidige omvang en structuur van het staatsapparaat is niet alleen inefficiënt maar heeft ook bewezen een potentieel risico te zijn voor de vrijheden van burgers. Goed dat FVD hier verandering in wil brengen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we wél hard en uitgesproken. Daarom lees jij DDS graag... maar het betekent ook dat we afhankelijk zijn van jouw steun om DDS overeind te houden. Steun ons! Doneer aan DDS, via BackMe, en help ons altijd uitgesproken, gepassioneerd en fel te blijven.
Het is nog afwachten hoe deze belofte zich zal vertalen in concrete beleidsplannen, maar voor nu hebben veel kiezers in ieder geval enige geruststelling gekregen dat hun zorgen worden gehoord. Met de verkiezingen in aantocht zal dit onderwerp ongetwijfeld hoger op de agenda komen te staan en is het aan FVD om hun belofte waar te maken en het vertrouwen van de kiezers te winnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten