shutterstock 264869639

Jakkie! NRC-Leiden Universiteit-activist Hubert Smeets liegt keihard over gas- en energieplannen FVD

Politieksep 15 2023, 13:00
In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2023, die op 22 november zullen plaatsvinden, is het politieke landschap veranderd in een slagveld van woorden en beschuldigingen. Hubert Smeets, bekend van de "enge linkse krant" het NRC Handelsblad, de "door Wokies overgenomen" universiteit Leiden, en het "oorloghitsende" Clingendael, heeft onlangs een aanval gelanceerd op het Forum voor Democratie (FVD) via zijn X-platform.
Smeets beweert dat het FVD-verkiezingsprogramma zou leiden tot een verviervoudiging van de stookkosten voor de gewone Nederlander, door het land "uit te leveren aan Gazprom en Rosneft". Een bewering die niet alleen ongegrond is, maar ook een verdraaiing van de werkelijke intenties en plannen van FVD.

De Feitelijke Plannen van FVD

Het is essentieel om de feitelijke inhoud van het FVD-verkiezingsprogramma te benadrukken. Ja, de partij streeft naar vrede in Oekraïne en is bereid om met zowel Oekraïne als Rusland aan tafel te zitten. Dit betekent echter niet dat Nederland zich overgeeft aan de invloed van Russisch gas.
In tegendeel, FVD heeft een reeks andere plannen om Nederland energie-onafhankelijk te maken en de energieprijzen te verlagen. Zoals Thierry Baudet op X benadrukt, zijn deze plannen onder meer:
  • Het heropenen van kolencentrales
  • Het hervatten van gasboringen in Groningen, met ruimhartige compensatie voor de aardbevingsgetroffenen
  • Het bouwen van twee nieuwe kerncentrales
Deze maatregelen zouden niet alleen de energierekening van alle Nederlanders drastisch verlagen, maar ook bijdragen aan economische bloei door energie-onafhankelijkheid.

Onzin, laster en nepnieuws van @hubertsmeets - de man die verteerd wordt door blinde haat tegen Poetin en kennelijk nóg meer onschuldige Oekraïense jongens en meisjes wil offeren op het altaar van Amerikaans imperialisme. Met #FVD daalt de energierekening van alle Nederlanders…

Hubert Smeets
Hubert Smeets
@hubertsmeets

Maskers af. Met @fvdemocratie verviervoudigen de stookkosten voor gewone Nederlanders. De partij van @thierrybaudet, @ralfdkkr en @john_laughland wil Nederland namelijk uitleveren aan Gazprom en Rosneft. Dat staat in hun verkiezingsprogramma.

Image
1.4K
Reply

Smeets' Blinde Haat

Het is duidelijk, zegt Baudet terecht, dat Smeets wordt gedreven door een "blinde haat" tegen Poetin en een verlangen om "nog meer onschuldige Oekraïense jongens en meisjes te offeren op het altaar van Amerikaans imperialisme". Zijn beschuldigingen zijn niets meer dan "onzin, laster en nepnieuws", gebaseerd op een verdraaiing van de feiten en een misverstand van het FVD-beleid. Of eigenlijk: van een bewuste leugenachtig over dat beleid.

Conclusie

In deze cruciale tijden, waarin Nederlanders een weloverwogen beslissing moeten nemen over de toekomst van hun land, is het van vitaal belang om voorbij de leugens en het nepnieuws te kijken. Het FVD staat voor een Nederland dat zowel energie-onafhankelijk als economisch bloeiend is, een visie die ver verwijderd is van de dystopie die Smeets probeert te schilderen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Steun DDS in onze strijd tegen dit soort elitaire leugenaars! Doneer aan DDS en help ons NRC-Clingendael-Leiden-leugenaars te ontmaskeren! Wil je DDS én FVD tegelijk steunen? Dat kan ook: als je aan FVD doneert via deze link, dan krijgt DDS daar 10% van. Zo sla je dus twee vliegen in één klap!
Natuurlijk kan iedereen dit zelf ook even uitzoeken door het verkiezingsprogramma rustig te lezen. Als je dat doet weet je dat wat Smeets zegt onjuist, oneerlijk en ronduit leugenachtig is. Maar Smeets weet dat verreweg de meeste mensen dat nooit zullen doen. Hij denkt dus weg te kunnen komen met deze leugens én zo het imago én de verkiezingsuitslag van FVD te kunnen beschadigen.
En weet je wat het ergste is? Hij is werkzaam voor een zogenaamde 'neutrale, objectieve' krant, voor een 'wetenschappelijke' universiteit, en ook nog eens voor een 'onafhankelijk' instituut dat zich bezighoudt met geopolitiek. Wat een verschrikking.
Het enige goede nieuws? Dit soort oneerlijke kritiek gaat FVD vrijwel zeker alleen maar meer stemmen én donaties opleveren. En ja, dat laatste is wel degelijk van belang. In Nederland geldt namelijk dat je simpelweg meer stemmen krijgt naarmate je meer geld kunt uitgeven. En wacht, er is nog goed nieuws ook! Want als jij nu via deze link doneert aan FVD dan krijgt DDS 10% van jouw donatie. Door FVD te steunen, steun jij je favoriete website dus ook meteen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten