Kijk! Gideon van Meijeren vecht terug tegen vervolging: "Dit is ingezet om een politieke tegenstander te beschadigen!"

Kijk! Gideon van Meijeren vecht terug tegen vervolging: "Dit is ingezet om een politieke tegenstander te beschadigen!"

Politieksep 14, 18:00
FVD-Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren was vandaag bij Ongehoord Nieuws om daar te reageren op de overduidelijke politieke vervolging die het OM tegen hem is begonnen. Van Meijeren was heel duidelijk: dit is een politieke truc om een politieke tegenstander een hak te zetten. De timing én de manier waarop dit gebeurt maken dat héél duidelijk.
Bij Omroep ON!-programma Ongehoord Nieuws kreeg Gideon van Meijeren de kans te reageren op het besluit van het OM om hem te vervolgen wegens opruiing. Het OM liegt namelijk dat Van Meijeren vorig jaar zei dat boeren (en anderen) zich met geweld moesten verzetten tegen de overheid. Dit terwijl van Meijeren steeds om de minuut bevestigt dat hij wil dat protesten en verzet "vreedzaam en liefdevol" zijn.
Dit is, zei hij, een "politiek proces. Onder een politiek proces versta ik een proces dat wordt ingezet voor politieke doeleinden. In dit geval om een politieke tegenstander te beschadigen, te criminaliseren."
Hij heeft verschillende aanwijzingen om dit te concluderen, ging de FVD'er verder. Het eerste argument is de timing. Hij deed de uitspraken vorig jaar. Maar het OM heeft er bijna 12 maanden over gedaan om ze te "onderzoeken," wat ronduit absurd lang is. En dan wordt het besluit genomen over te gaan tot vervolging... als er nog maar twee maanden te gaan zijn tot de Tweede Kamerverkiezingen 2023; een verkiezing waarbij hij mogelijk (vandaag wordt de lijst gepresenteerd) weer kandidaat is.
"Daarnaast heeft dit proces ook een andere link met de politiek," ging Van Meijeren verder. "Ik ben namelijk al veroordeeld door leden van het kabinet."
Het belangrijkste voorbeeld dat hij daarvan aanhaalde is Sigrid Kaag. Die tweette na de uitspraken toentertijd dat Van Meijeren zich schuldig had gemaakt aan "verwerpelijke opruiing." Dat was gek. Want Kaag ging als minister dus op de stoel van de rechter zitten - en VVD-minister van Justitie Yesilgöz weigerde daar vervolgens ook nog eens afstand van te nemen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat dit de belangrijkste verkiezingen OOIT zijn. Want als het kartel dit wint, dan worden FVD en ON! keihard verboden. Steun ons daarom! Help ons het kartel te verslaan! Doneer aan DDS en strijd samen met ons, zij aan zij, voor een beter Nederland waarin de democratische rechtsstaat wél gerespecteerd wordt.
Het gevolg hiervan was en is natuurlijk dat het kabinet enorme druk heeft uitgeoefend op het OM om Van Meijeren te gaan vervolgen, aldus de FVD'er.
Dat is precies wat hier gaande is. Je moet werkelijk ziende blind en horende doof zijn om niet te begrijpen dat dit inderdaad een honderd procent politiek proces is. Ze hebben besloten om FVD te slopen. Eerst door een mediaboycot, en nu blijkt dat dit het einde van de partij niet inluidt gaan ze het gewoon proberen door FVD-politici letterlijk achter tralies te zetten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten