-DDS Exclusief- (Kandidaat) Kamerleden FVD: Nederland moet weer baas in eigen huis worden!

-DDS Exclusief- (Kandidaat) Kamerleden FVD: Nederland moet weer baas in eigen huis worden!

DDS was gistermiddag aanwezig bij de presentatie van het verkiezingsprogramma en kandidatenlijst voor de Tweede Kamer van Forum voor Democratie in het luxueuze Carlton Ambassador Hotel in Den Haag. Daar spraken we met de (kandidaat) Kamerleden Marco van den Boomgaart (nr. 20), Gideon van Meijeren (nr. 3.) en Pepijn van Houwelingen (nr. 4.) over de aankomende verkiezingen.

Wie is de nummer 20 van de lijst Marco van den Boomgaard?

Ik ben Marco van den Boomgaard, fractievoorzitter van FVD Zoetermeer en fractievertegenwoordiger voor FVD Zuid-Holland.

Wat vind jij de kers op de taart van het verkiezingsprogramma?

Allereerst natuurlijk een hele mooie summum met de 12 punten. Ik denk dat het heel erg goed is voor de ondernemer. Dat we echt weer een partij hebben die opkomt van het MKB. Maar ook voor zzp'ers. En gaat strijden tegen die miljarden die die klimaathoax heeft gekost. Dat eigenlijk elke inwoner hier met dit programma gewoon profijt kan hebben. Dus ja, ik ben bijzonder trots op ons programma. En ook bijzonder trots op de totale lijst.

Oké, mooi. En wat verwacht je ervan? Hoeveel zetels gaan jullie halen?

Ik denk niet dat we nu al over zetels moeten praten. De dag is nog jong om het zomaar te zeggen. We hebben nog ruim twee maanden te gaan. En wat wel heel belangrijk is, is dat iedereen het besef heeft dat het erop of eronder is. En ja, ik denk dat FVD gewoon een fundamentele partij is. Die vasthoudt aan principes. En niet zijn principes overboord gooit. En dat is heel belangrijk. En als we nu de stemwijzers bijvoorbeeld invullen. Dan kiezen we natuurlijk met de stemwijzer op beloftes die gedaan worden in het programma. Maar eigenlijk om te kijken, wat is er van die beloftes overeind gebleven zou je dus een stemwijzer moeten hebben die gebaseerd is op het stemgedrag van Kamerleden. En dan denk ik dat vele ogen geopend zullen worden. En als mensen dat doen, dan kan FVD als een verrassing uit de hoek komen.

Gideon van Meijeren: ''Nederland moet weer baas in eigen land worden!''

Gidoen hoe gaat het met je na deze zware week (Het OM gaat van Meijeren strafrechtelijk vervolgen red.)?

Nou, met mij gaat het heel goed. Het was natuurlijk een heftige week. Maar het maakt mij alleen maar sterker en strijdlustiger. En zeker nu we vandaag een prachtig verkiezingsprogramma en een hele goede nieuwe kandidatenlijst hebben gepresenteerd... ja, bruis ik van de energie om volop weer door te gaan met die belangrijke strijd.

Wat vind je het mooiste aspect van het programma?

Het allereerste punt van het twaalfpunten programma dat is toch het belangrijkste. Nederland weer soeverein. We zien namelijk een tal van andere maatregelen die ook aan de orde komen op het gebied van het klimaatbeleid, het immigratiebeleid, het volksgezondheidsbeleid... de digitale euro, dat die allemaal terug te voeren zijn naar internationale organisaties die steeds meer invloed uitoefenen op onze besluitvorming. Dus ja, dit is echt wel het belangrijkste punt. Nederland moet weer soeverein worden. Dat is noodzakelijk.

Baas in eigen land?

Absoluut. Want anders kan er geen democratie bestaan. Dus om de democratie te herstellen is het noodzakelijk dat het Nederlandse volk weer de macht krijgt over Nederland. En dat gaat niet zolang bureaucraten uit internationale organisaties hier in ons land de dienst uitmaken.

En over de kandidatenlijst. Heb jij er veel vertrouwen in?

Zeker. Het zijn heel veel hele goede mensen. Het is een heel gevarieerde club. Ik wilde bijna zeggen divers, maar daar hebben we natuurlijk een negatieve connotatie mee. Maar we hebben mensen met allerlei verschillende achtergronden, allerlei verschillende leeftijden. Allemaal FVD'ers in hart en nieren. De top 5 zijn natuurlijk allemaal mensen die we al kennen van de afgelopen jaren in de Kamer. Dus we zijn de meest stabiele partij nu van Nederland. Maar daarachter komen heel veel mensen die staan te springen om ons te gaan steunen en samen die strijd te gaan voeren.

En denk je 10 zetels te halen met FVD?

Nou, ik denk dat we een hele mooie campagne neer gaan zetten. En als het ons lukt om door het cordon sanitaire van de mainstream media heen te breken en via onze eigen kanalen zoveel mogelijk Nederlanders te bereiken... dat we absoluut kunnen gaan verdubbelen in zetel aantal.

Pepijn van Houwelingen: ''Het NAVO lidmaatschap is niet in het Nederlands belang.''

Pepijn, wat vind je van het verkiezingsprogramma?

Het verkiezingsprogramma? Ja, dat vind ik natuurlijk geweldig. Ik kan het in alle punten heel goed vinden. We hebben een mooie samenvatting gemaakt van 12 punten die het belangrijkst voor ons zijn. En ja, ik ga met heel goed gevoel daarmee de verkiezingen in.

Wat vind je het mooiste punt uit het verkiezingsprogramma?

Nederland is soeverein. Dat is voor mij toch wel de kern. We kunnen pas hele grote problemen waar we mee worstelen, zoals de stikstofcrisis, maar ook de migratiecrisis, de woningmarkt ook. Die kunnen we pas oplossen als we ons uit die globalistische verbanden waar we nu in opgesloten zitten, bevrijden. Waaronder dus de EU, vooral de EU, maar ook de WHO, het WEF en de NAVO. Dus ja, daar begint het mee.

Uit de NAVO stappen, denk je niet dat heel veel Nederlanders dat erg radicaal vinden?

Kijk, er zijn wel meer landen die niet in de NAVO zitten. Zo heel bijzonder is dat ook niet. En kijk, wat doet de NAVO dan? Hoe dient de NAVO het Nederlands belang? De NAVO, dat is niet te ontkennen, heeft zich na de Koude Oorlog ontwikkeld tot een aanvalsbosgenootschap. Er zijn allerlei soevereine landen binnengevallen. Waaronder Irak, Libië, Servië, Afghanistan. En ja, dat is niet het Nederlands belang. Ik sprak net met jouw collega van Left Laser, de communisten zoals jij het zegt. En ja, wat heeft dat onder andere voor gevolg gehad? Allemaal vluchtelingen stromen, om maar iets te noemen. Het is gewoon heel stompzinnig geweest. En daar plukken we nu de wrange vruchten van. Dus wat hebben we aan de NAVO? En nu zoeken ze oorlog met Rusland. Nu slepen ze onze wellicht een wereldoorlog met Rusland. Dus ja, de organisatie is helemaal van het padje af. En daar moet je dan niet langer in willen zitten, lijkt mij. Het is niet in ons belang.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we wél hard en uitgesproken. Daarom lees jij DDS graag... maar het betekent ook dat we afhankelijk zijn van jouw steun om DDS overeind te houden. Steun ons! Doneer aan DDS, via BackMe, en help ons altijd uitgesproken, gepassioneerd en fel te blijven.

Een hele nieuwe kandidatenlijst. Met hele nieuwe namen, hele nieuwe talenten. Hoe kijk jij er tegenaan? Want jij zit ook al een tijd bij FVD. Hoe kijk je daarnaar? Ben je positief?

Ja, ik vind dat we een geweldige lijst hebben. En daar ben ik ook zo trots op. Kijk, wij kennen elkaar allemaal al heel lang. We zijn hier al jaren samen mee bezig. Het is ook een lijst, kijk, je kunt een lijst samenstellen door een paar bekende mensen erop te zetten. Maar dan heb je geen lijst, dan heb je eigenlijk allemaal individuen. Maar wij vormen echt een team, een groep, die ook hetzelfde denkt over allerlei issues. En ja, dat is geweldig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer