5661928252 68178b717e c

WTF! 7.000 jaar oude menhirs vernield voor Doe-Het-Zelfwinkel!

Buitenlandjun 09 2023, 22:30
Bizar dat een kostbaar stuk erfgoed is verwoest in ruil voor commercieel gewin. In Carnac, een kleine gemeente in de prachtige regio Bretagne, zijn maar liefst 38 menhirs of prehistorische rotsen vernietigd om plaats te maken voor de bouw van een simpele doe-het-zelfwinkel. Dit schandelijke incident heeft verontwaardiging veroorzaakt onder de Fransen, en terecht!
Carnac staat bekend om zijn rijke geschiedenis en de overvloed aan menhirs die daar te vinden zijn. Deze 7.000 jaar oude stenen hebben generaties lang overleefd en getuigen van het verre verleden van onze beschaving. Ze hebben ons geholpen om onze prehistorische voorouders beter te begrijpen en zijn een onschatbaar cultureel erfgoed dat bewaard moet blijven voor toekomstige generaties.
Het is ronduit schandalig dat deze waardevolle menhirs nu zijn verwoest om plaats te maken voor een futiele doe-het-zelfwinkel bericht de VRT. Dit getuigt van een verregaand gebrek aan respect voor ons verleden en een grove minachting voor onze culturele erfenis. Het is onbegrijpelijk dat de gemeente zo'n kortzichtige beslissing heeft genomen en heeft toegestaan dat deze historische schatten verloren zijn gegaan.
Een lokale archeologievereniging heeft aangekondigd te overwegen om een klacht in te dienen tegen de gemeente, en terecht! Deze vernietiging kan niet ongestraft blijven. Het is de taak van de overheid om ons erfgoed te beschermen en te behouden, niet om het op te offeren voor commerciële doeleinden. We eisen gerechtigheid voor deze onvergeeflijke daad van culturele verwaarlozing.
De menhirs van Carnac waren niet alleen belangrijk voor de lokale gemeenschap, maar ook voor wetenschappers en archeologen over de hele wereld. Ze waren een unieke bron van kennis en inzicht in onze prehistorie. Het verlies van deze menhirs is een verlies voor de hele mensheid.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Dit incident benadrukt de noodzaak van strengere wetten en voorschriften om ons erfgoed te beschermen. Er moet een einde komen aan het roekeloze vernietigen van cultureel waardevolle locaties ten gunste van kortstondige winst. We moeten leren van deze verschrikkelijke fout en ervoor zorgen dat zulke nalatigheid zich nooit meer herhaalt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten