Zelenski beschuldigt Rusland van het martelen en ontvoeren van lokale politici

Zelenski beschuldigt Rusland van het martelen en ontvoeren van lokale politici

Buitenlandapr 18, 11:38
Het begint op te vallen elke dag wordt Nederland wakker met president Zelenski van Oekraïne. Een Zelenksi die wapens eist van het Westen of Rusland beschuldigd van oorlogsmisdaden of een wapenfeit viert. Onze media slikken alles als zoete koek zonder enkele kritische kanttekening te plaatsen omdat de Russen immers bij voorbaat schuldig zijn aan oorlogsmisdaden.
Vanmorgen beschuldigt Zelenski de Russen van het martelen en ontvoeren van lokale politici. ,,Er zijn martelkamers gebouwd'', zei hij in een toesprak gisteren. ,,Ze ontvoeren vertegenwoordigers van lokale overheden en iedereen die zichtbaar is voor lokale gemeenschappen.” Waar zijn de bewijzen van martelkamers? Waar zijn de bewijze dat lokale politici ook daadwerkelijk zijn gemarteld of ontvoerd? Het wordt steeds belangrijker dat neutrale partijen als bijvoorbeeld de VN onderzoek gaan doen naar deze wantoestanden. 
Terugkeer Oekraïners
Zelenski beweert dat zijn land in een oorlog bivakkeert en dat zijn hele land in puin ligt. Wie kan ons dan het volgende uitleggen. Waarom keren er dan zoveel Oekraïners terug? Volgens de Poolse grenspolitie zijn er afgelopen vrijdag meer mensen (25.100) de grens over van Polen gegaan naar Oekraïne dan andersom (24.400). De slaaptrein tussen Warschau en Kiev is uitverkocht voor de komende 10 nachten volgens het NRC Handelsblad. Grote delen van Oekraïne lijken veilig daarom keren honderdduizenden vluchtelingen terug. Toch gek wanneer je hoort Zelenski denk je dat het hele land in brand staat. Een land qua oppervlakte vergelijkbaar met Frankrijk. 
Begrijp ons niet verkeerd wij kiezen geen partij in deze oorlog. Rusland had nooit Oekraïne mogen binnenvallen of kernwapens op ons richten. Maar alles voor zoete koek nemen van wat uit Kiev verkondigt wordt is ook niet goed. De media moet alles kritisch tegen het licht houden wanneer men dit nalaat rommelt Zelenski ons een Derde Wereldoorlog in.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten